NS: Nova vlast do 4. septembra

Izvor: B92, 24.Avg.2012, 08:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NS: Nova vlast do 4. septembra

Novi Sad -- Nova politička koalicija koja treba da preuzme vlast u Novom Sadu, a koju će činiti SNS, SPS i URS, biće formirana do 4. septembra, piše Blic.

Novosadski naprednjaci najavljuju da će se nova koalicija formirati do 4. septembra da bi preuzela vlast u Novom Sadu, u skladu s dogovorom na najvišem stranačkon nivou SNS, SPS i URS.

Posle optužbi novosadskog ogranka SNS da socijalisti odlažu formiranje vlasti s naprednjacima u Novom Sadu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Mirović je potvrdio da će nova politička koalicija biti formirana do 4. septembra, a do polovine narednog meseca u Vojvodini će se prekomponovati vlast u više od 10 opština.

"Čeka se još zvanična odluka lokalnih socijalista", rekao je član Predsedništva SNS Igor Mirović i dodao da je "vrh SNS, SPS i URS to dogovorio".

I predsednik vojvođanskih socijalista Radoslav Striković potvrdio je za "Blic" da socijalisti "uveliko razgovaraju sa SNS o prekomponovanju lokalnih vlasti kako bi je upodobili sa republičkom koalicijom", kao i da će "do promena doći početkom septembra".

"Blic" piše i da su "pri kraju razgovori SNS i SPS o formiranju nove vlasti u Somboru, Kikindi, Kuli, Šidu, Beočinu, Indjiji", dok su socijalisti i naprednjaci već formirali vlast u Baču, Zrenjaninu, Pančevu, Pećincima, Rumi, Bačkoj Palanci i Sremskoj Mitrovici.

Koalicija SPO-RDS izlazi iz vlasti, kraj koalicije?

S druge strane, vladajuću koaliciju u Novom Sadu najverovatnije će napustiti odbornici iz Srpskog pokreta obnove i Romske demokratske stranke, nezvanično saznaje Radio 021.

Predsednica odborničke grupe "Svi za Novi Sad", koju čine SPO i RDS, Branka Bežanov, potvrdila je da SPO i RDS pregovaraju i sa naprednjacima.
Pogledaj vesti o: Ujedinjeni Regioni Srbije

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.