Izvor: JUGpress.com, 07.Mar.2024, 20:17

NPS:Vlast u Trgovištu po drugi put formira jedan čovek po svojoj želji, na snazi je klasičan primer nepotizma

TRGOVIŠTE

Kao što nam je država u rukama jednog čoveka, imamo preslikan primer vladavine i na lokalu gde nam je Opština Trgovište u rukama jednog čoveka I to šefa naprednjaka Nenada Krstića.

Listu SNS-A za odbornike Krstić je pravio sam po svojoj želji I tako je na jučerašnjoj Skupštini opštine Trgovište postavio novo rukovodstvo Opštine Trgovište, servirajući svoje odluke ne razmišljajući >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << da je na delu slučaj klasičnog nepotizma.  Za predsednicu opštine je predložen I izglasana sa 22 glasa za I 3 protiv,  strukovna medicinska sestra Nataša Manasijević, inače sestra od ujaka šefa naprednjaka I narodnog poslanika Nenada Krstića.

Za zamenika predsenika je izabran takođe prvi čovek I najlojalniji saradnik poslanika Nenada Kstića, Bratislav Krstić za koga se je tek juče na skupštinu čulo da je on diplomirani ekonomista, jer niko do juče nije znao kada je on bio student I kada je završio po nama famozni fakultet ekonomije.

Za članove Opštinskog veće postavljeni su  vidjeni članovi već u 3 mandata, Biljana Stojanović, Marjan Petković, Stefan Trajković i novi član veća a od danas bivši direktor Javnog preduzeća IN Trgovište Dragan Jovanović.

Samu sednicu Skupštine,  SNS pokušava da obesmisli tako što pre svega ne poštuje zakonske propise I okvire, kršeći poslovnik o radu Skupštine svakog minuta i sada im mi kao opozicija remetimo taj koncept I pokušavamo da sprečimo takava cirkus i kažemo da to više tako ne može.

Na samom početku skupštine prekršili su poslovnik u članu 185. Poslovnika o radu Skupštine opštine Trgovište a tiče se javnosti rada sednice Skupštine.  Nikada nijedan snimak, makar i tonski, nije izašao u javnost, o video prenosu da ne govorimo. To smo tražili juče, da se omogući prenos, da se makar snimak postaviti na sajt opštine ili da se pozovu novinari da prate sednicu, kako bi meštani videli šta se radi.

Drugo ozbiljno kršenje poslovnika je u članu 195. Poslovika o radu a tiče se odborničkih pitanja, gde smo mi na predhodnom zasedanju Skuštine 13. februara, predsednici Skupštine uputili pitanja za koje smo trebali da dobijemo odgovore u roku od 5 a najviše 8 dana I koje nismo dobili do dan danas.

Nečuveno je da osim naših odbornika opozicije  Narodnog pokreta Srbije, liste za “ZA NAŠU PČINjU-Srboljub Zlatković, Marko Krstić”  I šefa napradnjaka Nenada Krstića niko vise ne izlazi za govornicom, da diskutuje i raspravlja po bilo kojoj tački dnevnog reda, pa čak i ako je saglasan sa unapred pripremljenim scenarijem Krstića.

Još jedan izbor ilustruje nepotizan, jer je za predsednika Nadzornog odbora javnog preduzeća Trgovište IN, bivše Direkcije za Izgradnju, Nenad Krstić postavio svoju rođenu sestru Miljanu Krstić.

Dok je u TRGOVIŠTU  najveći problem opstanka mesta i zadržavanja ljudi, jer ovakvom do sad pogubnom politikom opština je na dnu privrednog i ekonomskog razvoja a suprotno tome je na vrhu profitiranja pojedinaca iz vrha lokalne vlasti I dalje je na snazi pojava da nam opštinu vode ljudi koji fizički ne žive u Trgovištu I to počevši od predsednice Skupštine pa evo od danas I predsednice opštine I njenog zamenika.

Svi su oni sebe zbrinuli i situirali izvan granica Trgovišta, a narod u Trgovištu, koji živi u nemanju i bedi, drže kao žrtve na ugovorima o delu i radu i ucenjuju ih od izbora do izbora I ubedjujući ih kako su dobre plate od 20.000 dinara koju im daju kao milostinju.

Ne isplaćene nadoknade I sredstva za novorođenu decu koja su najavljivana kroz programa “Natalitet je naš prosperitet” I čuveni  “Bejbi bum”,  se i dan danas ne isplaćuju, pa čak imamo saznanja da su takva davanja ukinuta, jer bahaćenje I nenamensko trošenje novca su I doveli ovu opštinu u stanje pustoša. To je prouzrokovalo u prethodnom periodu od godinu dana da se iz opštine Trgovište  iseli 10 porodica koje su ostavile svoja ognjišta, a zbog ovakve pogubne politike sprema se još toliko porodica na iseljenje.

Lista za “NAŠU PČINJU-Srboljub Zlatković, Marko Krstić” sa svojih 3 odbornika u narednom period svojim delovanjem I zalaganjem će pokušati da utiče na sve propuste I kršenje zakona u skupštini ali delovati konstruktiuvno I predlagati rešenje za unapredjenj Opštine Trgovište, ali  sumnjamo da će bilo šta od toga vlast prihvatiti”, navoid se u saopštenju koje potpisuje poverenik Narodnog pokreta Srbije u Trgovištu Marko Krstić. (kraj) saopštenje/SM

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.