NP Otadžbina: Više Srba napustilo KiM pod Vučićem nego pod Turcima sa Čarnojevićem

Izvor: KMnovine.com, 09.Apr.2023, 23:40

NP ''Otadžbina'': Više Srba napustilo KiM pod Vučićem nego pod Turcima sa Čarnojevićem

NP ''Otadžbina'': Više Srba napustilo KiM pod Vučićem nego pod Turcima sa Čarnojevićem Poslednji skup Aleksandra Vučića sa predstavnicima političko-podobih Srba sa KiM odnosno bolje reći sa članovima Srpske napredne stranke samo oslikava katastrofalnu nacionalnu i državnu politiku predsednika Srbije prema južnoj srpskoj pokrajini.




Celokupan sastanak se odvijao po sistemu iz šupljeg u prazno i predsednik Srbije niti je dao niti >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << je predložio bilo kakve mere da se položaj Srba dovede do pristojnog nivoa življenja. Onako stidljivo kroz zube predsednik Srbije je zbog problema sa srpskim registarskim tablicama prošaputao da on može da primeni recipročne mere prema separatističkim regisatrskim tablicama i njihovim ličnim dokumentima. Ovu meru je Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ predsedniku Srbije predlagao još pre dve godine ali on izuzev cviljenja, cmizdrenja, zapomaganja, kuknjave nije se usudio da je primeni. Neće ni sada jer „mnogo je mačku goveđa glava“. Uostalom, onaj ko je prhvatio francusko-nemački predlog u kome stoji da Srbija priznaje sva dokumenta samoproglašene republike Kosovo teško da ima smelosti da postupi drugačije. I ne samo to, predsednik Srbije je prihvatio i himnu Kosova zbog čega će Srbi morati da stoje mirno pred tuđom himnom upravo pred onom himnom koja nad njima vrši nasilje.

Aleksandar Vučić je sasvim opravdano protestvovao zbog bezrazložnih hapšenja Srba ali sem verbalne osude ništa drugo ne može da uradi. I što je tragično, dobar deo tih hapšenja odvija se na administrativnim prelazima koje je upravo on postavio i gde se u neposredoj blizini nalaze i srpska i separatistička policija. Upravo, srpska policija mirno posmatra kako se Srbi brutalno hapse a da sa njihove strane nikakve reakcije nema. I umesto da zbog toga administrativnu liniju ili bolje reći granicu vrati na staro on kako kaže narodna pesma ne radi ništa drugo nego samo cvili kao Damnjanov zelenko.

Aleksandar Vučić je najavio da će on za Uskrs da preloži neku samo njemu znanu platformu o Kosovu i Metohiji koja će značiti poboljšanje života Srba. Punih jedanaest godina vršenja vlasti on to nije uradio. Bezbroj puta do sada Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ tražio je od predsednika Srbije da predloži platformu o Kosovu i Metohiji koju bi usvojila Narodna skupština Srbije i koja bi bila putokaz za političko delovanje. Predsednik Srbije je bio protiv toga uporno govoreći da ga svaka platforma sputava u vođenju pregovora i ograničava po potanju fleksibilnosti odnosno, kako narod kaže, izdaje. Izdaja se najbolje odrađuje u mraku kao što vidimo iz jedanestogodišnjeg delovanja Aleksandra Vučića. On je za to vreme „Kosovo“ doveo na prag nezavisnosti stvarajući ozbiljnu pretpostavku da se na teritoriji Srbije formira Velika Albanija.

Za vreme jedanestogodišnje vladavine Aleksandar Vučića i njegove Srpske napredne stranke više od 40 hiljada Srba je napustilo prostor Kosova i Metohije, ako se tome doda i i ohih 200 hiljada Srba iz 1999-2000. godine kada je on takođe vršio vlast može da se zaključi da je tokom vladavina Aleksandra Vučića veći broj Srba napustio KiM nego za vreme Velike seobe Srba pod Arsenijem Čarnojevićem.

I to je glavni razlog zbog čega ga Zapad podržava. Jer bukvano ne postoji političar u Srbiji koji je spreman da se odrekne Kosova i Metohije osim Aleksandra Vučića. Zato mu se i tolerišu brojne kriminalne afere, diktatorski način vladanja i pljačka sopstvenog naroda.

Na nesreću građana Srbije u vođenju ovakve izdajničke politike predsednik Republike Srbije ima i apsolutnu podršku SPC i srpskog patriajrha Porfirija. Portparol svetog arhijerejskog sinoda Episkop Bački Irinej Bulović nedvosmisleno kaže, Aleksandar Vučić ima našu podršku u vođenju nacionalne politike kada je Kosovo i Metohija u pitanju.

Kako radili tako nam Bog pomogao.


Kosovska Mitrovica
09.04.2023. godine
Informativna služba
Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije
„Otadžbina“









* * *

Iza nas stojite jedino - vi! Ako želite da nastavimo da radimo, podržite nas. Ostalo je na nama.





 





Pratite nas na FacebookTwiter ili Instagram


Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2023 ::    Hvala na interesovanju

Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.