NIKOLIĆ: Probudili smo Srbiju

Izvor: Vranje-online.com, 27.Apr.2015, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIKOLIĆ: Probudili smo Srbiju

Narodni poslanik SNS iz Vranja Dragan Nikolić posle godinu dana rada Vlade Srbije kaže da je u prethodnih 365 dana većina obećanog u kampanji i započeta, a mnogo toga je i završeno.

Kako je rekao Nikolić, Vlada je često u prethodnom periodu teško, ali marljivo i vredno radila i po 24 sata i tokom neradnih dana.

– Radili smo za dobrobit građana Srbije i kako bismo Srbiju pokrenuli >> Pročitaj celu vest na sajtu Vranje-online.com << iz mrtvog mora, letargije i propasti u koju je zapala.

Tu pre svega mislim na privredni i ekonomski deo, a naročito smo bili „zaglavili“ sa spoljnom politikom.

Na današnji dan, pre godinu dana  ja sam podigao ruku i glasao za Aleksandra Vučića, posle najopširnijeg ekspozea koji je iko ikada uradio od mandatara. Tu energiju i danas vidim u premijeru Vučiću i dok je tako, on će imati moju punu podršku – kaže Nikolić.

Narodni poslanik osvrnuo se i na situaciju u Vranju. Pomenuo je „Jumko“, „Simpo“, ali i fabriku „Goeks“ čije otvaranje pogona Nikolić očekuje ove godine.

Vranje je u Skupštini Srbije postalo prepoznatljivo. „Jumko“ je iz dana u dan u sve boljoj finansijskoj situaciji i sa sve većom perspektivom.

„Simpo“ je zahvaljujući pomoći republičke Vlade uspeo da „preživi“. Mi ćemo se truditi da svi koji se nisu izjasnili za socijalni program ostanu u kompaniji i nastave da rade u perspektivnom okruženju, jer „Simpo“ i „Jumko“ predstavljaju osnovu razvoja grada Vranja.

Ove godine očekujem otvaranje „Geoksa“, što će značiti veliki broj novih radnih mesta za građane Vranja – kaže Nikolić.

On je podsetio da je lično izlobirao 25 miliona dinara za izgradnju Pozorišta u Vranju. Kako je rekao, od ministra Vujovića tražio je još 20 miliona i obećano je da će ih dobiti.

Ukoliko novac ne legne na račun za izgradnju, Nikolić kaže da će se obratiti direktno premijeru Vučiću. Narodni poslanik kaže i da je on zaslužan za ugovaranje neugovorenih radnika u Zdravstvenom centru i da je taj problem direktno rešavao sa ministrom zdravlja Lončarom.

On obećava i da će ostalim neugovorenim radnicima status biti rešen.

Inače, u aprilu je Dragan Nikolić u svojoj kancelariji u Vranju primio 350 građana koji su od njega tražili bilo kakvu pomoć.

Kako je rekao, svima je dao barem nadu da će dobiti ono što traže. Do sada je u Skupštini Srbije održao više od 40 govora i usvojeno je nekoliko njegovih amandmana.

Do kraja ove ili početkom sledeće godine, Nikolić očekuje raspisivanje lokalnih i pokrajinskih izbora.

Izvor: OK Radio

Nastavak na Vranje-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vranje-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vranje-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.