Mrkonjić je autentična ličnost

Izvor: B92, 08.Feb.2016, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Mrkonjić je autentična ličnost"

Beograd -- Prokop nije napravio razdor između SPS i SNS, već je samo izazvao mnogo komentara, a Milutin Mrkonjić je autentična ličnost, kaže Slavica Đukić Dejanović.

Funkcionerka SPS kaže za Kažiprst da prepucavanja oko Prokopa nisu uzdrmala vladu, jer "ona na važnim ciljevima radi zajedno, komplementarno i sinhrono".

Kako je ocenila, u pitanju su mimoilaženja među pojedincima, ne na bitnim i državnim pitanjima, a želja SPS je da se nastavi u istom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sastavu na istim zadacima.

"Što se Mrkonjića tiče, drug Mrkonjić je specifična ličnost, on je autentična ličnost koja na svoj način gradi relacije. Nekada su neki komentari nanosili štetu, pa smo morali da objašnjavamo", rekla je gošća Kažiprsta.

Ipak, odgovarajući na pitanja, rekla je i da Mrkonjiću nije poručeno da "ćuti dok ne prođu izbori" jer "SPS ne funkcioniše tako".

Bivša predsednica srpskog parlamenta je rekla da komentari Branka Ružića ne proizvode probleme.

"Ružić nikada nije kritikovao politiku vlade i nije bio protiv odluka koje smo donosili", kaže ona.

Kako je istakla, logično je da ljudi koji nisu iz istih političkih opcija nemaju identične stavove, niti ih na isti način verbalizuju.

"Mi nismo u ovoj vladi tako što smo sami sebe kandidovali. I premijer Aleksandar Vučić je na jednom od naših rođendana rekao da je vlada bolja, zato što su u njoj socijalisti", rekla je Slavica Đukić Dejanović.

Za razliku od Vučića, sada već bivši ministar i jedan od njegovih bližih saradnika Bratislav Gašić smatra da je "najgori kadar SNS bolji od najboljeg iz SPS".

"I kao čovek i kao političar bežim od tih ekstremnih ocena. Treba pitati te ljude šta je kriterijum. Partije funkcionšu tako što građani ocenjuju njihov grad, tako da ne bi trebalo trošiti energiju na ružne komentare. Vreme svađa je daleko iza nas", rekla je Slavica Đukić Dejanović.

Istakla je i da "građani ne prihvataju političare koji kontinuirano kritikuju", ali je rekla da ni novinari "koji vide samo crno nisu dragi".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Slučaj Prokop nije izazvao razdor u Vladi"

Izvor: Radio 021, 08.Feb.2016

Potpredsednica Socijalističke partije Srbije Slavica Đukić Dejanović izjavila je da je slučaj Prokop izazvao mnogo pojedinačnih komentara ali i da nije napravio nikakav razdor u Vladi Srbije...Počasni predsednik SPS-a Milutin Mrkonjić rekao je povodom svečanog otvaranja Prokopa da je to samo...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.