Mladenovac: SNS skupio 8.300 potpisa za vanredne izbore

Izvor: Kurir, 05.Jul.2013, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladenovac: SNS skupio 8.300 potpisa za vanredne izbore

Broj potpisa je simboličan jer su građani Mladenovca 6. maja, kako ističe, dali mogućnost Demokratskoj stranci sa 8.116 glasova da vodi grad i građanima obezbedi bolji život, navodi Goran Spasojević, odbornik SNS u Skupštini Beograda

MLADENOVAC - Članovi opštinskog odbora Srpske napredne stranke u Mladenovcu predali su danas u podne 8.300 potpisa građana koji zahtevaju raspisivanje vanrednih izbora u toj beogradskoj opštini.

Oko 20 članova >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << opštinskog odbora, predvođenih šefom odborničke grupe SNS-a  u Skupštini grada Aleksandrom Jovičićem, potpise su predali predsedniku Skupštine grada Aleksandru Antiću.

Goran Spasojević, odbornik SNS u Skupštini grada i poverenik opštinskog odbora te stranke u Mladenovcu, kaže da je broj potpisa simboličan jer su  građani Mladenovca 6. maja, kako ističe, dali mogućnost Demokratskoj stranci sa 8.116 glasova da vodi grad i građanima obezbedi bolji život.

"Poverovali su tada građani u obećanja Dragana Đilasa i Dejana Čokića da će Mladenovac biti grad razvoja, investicija, bolje budućnosti. Od toga su ostala samo obećanja. Danas je Mladenovac najsiromašnija gradska opština sa najnižnim prosečnim ličnim dohotkom, sa najvećom nezaposlenošću i najvećim porastom kriminala u gradu Beogradu. Građani Mladenovca žele da zaustave takvo propadanje svog grada obraćajući se SNS-u, imajući u vidu činjenicu da je SNS danas stranka koja uživa najveće poverenje građana, i koja jedina može da u ovom trenutku obezbedi bolji život građana", kazao je Spasojević.

Aleksandar Jovičić, šef odborničke grupe SNS u Skupštini grada naglasio je da se radi o demokratskom pristupu građana Mladenovac.

"Pre mesec dana smo sa građanima Beograda prikupili 100.000 potpisa, kako bismo se borili za što veću decentralizaciju grada Beograda. Ovi potpisi su dokaza da građani Mladenovca ne žele DS kao nosioca vlasti u toj opštini. Mi smo se kao odbornička grupa borili za što veću decentralizaciju, želeći da opštine mogu samostalno da se razvijaju", kaže Jovičić.

On se dalje zapitao kako danas izgleda život u Mladenovcu.

"Opština Mladenovac ima četvrti budžet po veličini u ovom gradu, a čelnici DS nisu ništa uradili da se zaposle ljudi, podignu pogoni, aktiviraju fabrike, da se smanji stopa nezaposlenosti u opštini. Ova inicijativa treba ozbiljno da se shvati  jer 8.300 potpisa nije malo, a zamislite koliko bi bilo potpisa svih Beograđana, čak možda i preko 200.000-300.000, ako bismo u tu priču odmah krenuli", kaže Jovičić.

Šef odbornčke grupe naprednjaka u Skupštini grada iskoristio je i današnju predaju potpisa, da još jednom pozove gradske čelnike da preispitaju ugovor sa Bus plusom, rekavši da će grad izdvajati za Bus plus dodatnih 450.000 evra, zbog angažovanja 700 kontrolora.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.