Mirović: SNS uskoro dobija i Pokrajiski odbor

Izvor: RTS, 13.Mar.2015, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirović: SNS uskoro dobija i Pokrajiski odbor

Potpredsednik Srpske napredne stranke Igor Mirović izjavio je da bi do kraja maja trebalo da bude završen izborni proces u stranci i najavio formranje Pokrajinskog odbora za Vojvodinu, a zatim i nov saziv Glavnog odbora SNS-a.
Mirović je podsetio da je pre dve sedmice Izvršni odbor otvorio proces izbora u stranci na svim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nivoima i najavio formiranje Pokrajinskog odbora za Vojvodinu, koji ta strakna nema.On je Tanjugu rekao da je izborna procedura takva da mesni odbori biraju delegate skupštine koji će učestvovati u izbornim skupštinama u svim gradskim i opštinskim odborima.
Mirović je dodao da će odlukom najvišeg organa stranke SNS dobiti Pokrajinski odbor za Vojvodinu, te da će nakon toga biti formiran i novi saziv Glavnog odbora SNS-a.
"Biće imenovan i novi organ stranke, Generalni seretarijat, koji će obavljati poslove i zadatke usklađivanja politike stranke na svim nivoima", rekao je Mirović.
Mirović je pojasnio da to znači da će smernice koje daje Predsedništvo i najviši organi stranke, Generalni sekretarijat koordinisati na svim stranačkim nivoima.
Prema njegovim rečima, Generalni sekretarijat će biti formiran na kraju izbornog procesa što će se dogoditi tokom leta.
Na pitanje da li su tačni navodi pojedinih medija da će on biti na funkciji generalnog sekretara, Mirović je rekao da to nije tačno.
"Sa predsednikom stranke Aleksandrom Vučićem sam inicirao formiranje Generalnog sekretarijata, pa je zbog toga verovatno neko izvukao zaključak da sam kandidat za tu funkciju, što nije tačno", zaključio je Mirović, napominjujući da je već duže vreme u stranci zadužen za pitanja Vojvodine.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.