Mirović: Ne srljamo u promenu Ustava

Izvor: Press, 09.Feb.2014, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirović: Ne srljamo u promenu Ustava

"Važno je reći da je za promenu Ustava neophodan veoma širok konsenzus i među političkim strankama i unutar stručne javnosti. Od tog posla mi ne bežimo, ali i ne srljamo u promenu Ustava", rekao je Mirović u intervjuu novosadskom “Dnevniku".

On je napomenuo da o promenama Ustava nije razgovarano ni unutar koalicije koju predvode naprednjaci na predstojećim izborima, niti unutar same SNS.

Ukoliko neko i unutar naše zemlje i u međunarodnim krugovima >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << misli da je moguće nagovoriti bilo koga da, “po aršinima koji ne odgovaraju državnom jedinstvu Republike Srbije” i ukupnim interesima naše države i građana, kreira društveno i državno uređenje i elemente Ustava, sagovornik za takvu nameru neće mu biti niko iz redova SNS, naglasio je Mirović.

Potpredsednik SNS je dodao da ta stranka ima ”plan i koncepciju za takav posao” ako je reč o tome da “pojedinim elementima modernizujemo državu, da ubrzamo proces evropskih integracija, da osnažimo pojedine elemente i nosioce vlasti, lokalne samouprave, pre svega kroz decentralizaciju i jednu vrstu uravnoteženog ekonomskog razvoja".

“Naravno, za sve je potreban konsenzus i mi, bez obzira na snagu SNS, nikad nećemo zloupotrebljavati tu moć i definisati glavne državne ciljeve kroz isključivo naš pogled na političku stvarnost", rekao je Mirović.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Mirović:Ne srljamo u promenu Ustava

Izvor: B92, 09.Feb.2014

Novi Sad -- Potpredsednik SNS Igor Mirović izjavio je da promena Ustava nije glavni cilj političkog delovanja te stranke nego je to ekonomski preobražaj Srbije..."Važno je reći da je za promenu Ustava neophodan veoma širok konsenzus i medju političkim strankama i unutar stručne javnosti. Od tog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.