Mirović: Generalni sekratarijat će biti sličan partijskom biču

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Jan.2015, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirović: Generalni sekratarijat će biti sličan partijskom biču

Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Igor Mirović najavio je da će biti formirano novo stranačko telo "generalni sekretarijat" čiji će posao biti da pomogne i obezbedi da se stranačka politika sprovodi na svim nivoima.

Mirović je za današnje izdanje dnevnog lista "Politika" rekao da će to biti "nešto slično onom partijskom biču u britanskom parlamentu, koji je zadužen za disciplinu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << poslanika u sprovođenju partijske politike".

On je kazao da je generalni sekretarijat bio njegov predlog, koji su prihvatili i predsednik stranke Aleksandar Vučić i predsedništvo stranke.

Prema njegovim rečima, posao tog sekretarijata će biti da u ime predsedništva daje smernice opštinskim organima kako da dosledno sprovode stranačku politiku.

On je rekao da će to telo imati šest ili sedam članova koji će dnevno biti na vezi sa predsednikom i članovima predsedištva i prenositi im stavove prema važnim ili manje važnim, ali osetljivim pitanjima u opštinskim odborima.

"Ovo telo treba da rastereti predsednika i predsedništvo nekih stranačkih poslova kako bi mogli da se bave državnim poslovima investicijama, reformama, dakle opstankom države", rekao je Mirović.

On je kazao da će SNS od početka marta do sredine maja sprovesti unutrašnju reorganizaciju kroz izbore za lokalne odbore i pokrajinski odor i imenovanje predsednika okružnih odbora, te tako spremno dočekati izbornu trku za lokalne i pokrajinske izbore koji se očekuju početkom iduće godine.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.