Mirković žustro o Atanackoviću: Skandalozno ponašanje je dobilo novi oblik

Izvor: B92, 20.Jun.2023, 20:46

Mirković žustro o Atanackoviću: "Skandalozno ponašanje je dobilo novi oblik"

Narodni poslanik Aleksandar Mirković komentarisao je ponašanje Dejana Atanackovića, odbornika koalicije "Moramo".

Njegovo mišljenje vam prenosimo u celini.

"Skandalozno ponašanje samoproklamovane elite danas je dobilo novi oblik. Dejan Atanacković, odbornik koalicije “Moramo”, je tokom diskusije o podizanju spomenika Tomi Zdravkoviću, uvredio i pokojnog pevača, ali i sve odbornike vlasti koje je nazvao mediokritetima.

U svom govoru prepunom mržnje, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poželeo je da se pokojni pevač ne okoristi o vlast SNS-a što je bolesno i bizarno na mnogo načina.

Ovo pokazuje da i legende narodne muzike čije će se pesme pevati još mnogo decenija i koje su obeležile mnogo generacija, nisu pošteđene napada od samoproglašene elite.

Nije problem što je protiv podizanja spomenika Zdravkoviću, to je njegovo pravo, već što su svi koji su za takav spomenik mediokriteti. Kao da mu sve to nije bilo

dovoljno, pa je spomenik Stefanu Nemanji nazvao “neostaljinističkim ruglom”.

Ako je i od predstavnika organizacije “Moramo”, Dobrice Veselinovića i Radomira Lazovića, previše je.

Na inicijativu Aleksandra Vučića počelo se sa kulturom sećanja na sve one zaslužne ljude, događaje koji su ostavili neizbrisiv trag u istoriji našeg grada i naše zemlje i nikada se nećemo stideti toga, šta više.

Ovakvu vrstu autošovinizma doživljavamo po ko zna koji put, ali i dobro je da građani vide ko i šta im misli.

Toma Zdravković će dobiti spomenik koji zaslužuje, a ovaj odbornik je sebe najbolje definisao naslovom jedne njegove pesme "Dotako sam dno života", ali i pored

skandaloznog izlaganja, nismo dozvolili da baci ljagu na jednu istinsku legendu, a njemu na čast, ako je uopšte i ima", navodi Mirković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.