Milović i Vlašković: Nismo se dogovorili o izborima

Izvor: Blic, 04.Sep.2013, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milović i Vlašković: Nismo se dogovorili o izborima

Beograd - Predsednici opština Kosovska Mitrovica i Zvečan Dragiša Vlašković (SNS) i Dragiša Milović (DSS) rekli su danas da se ni sa kim nisu dogovorili o izlasku na lokalne izbore Kosova 3. novembra.

Obojica su za agenciju Beta kazali da su se juče sreli sa ministrom bez portfelja u Vladi Srbije Aleksandrom Vulinom, ali da nisu razgovarali o izlasku na izbore i da je njihov stav o izborima "dobro >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << poznat".

Vlašković je ranije kazao da neće izaći na kosovske izbore, dok je Milović naveo da bi izlazak na te izbore bio štetan za interese Srba i Srbije.

Oba predsednika opština su naveli da zbog takvog stava o izborima očekuju da vlada danas raspusti njihove skupštine opština i uvede privremena veća.

Ministar Vulin rekao je danas da će Srbi sa Kosova predati jedinstvenu listu za lokalne izbore, pošto se lično uvere da su glasački listići statusno neutralni.

On je naveo da su se predstavnici opština sa severa Kosova lako dogovorili oko izlaska na izbore i da očekuje veliki odziv gradjana. Rok za prijavljivanje izbornih lista za lokalne izbore na Kosovu i Metohiji ističe u ponoć, a lokalni izbori zakazani su za 3. novembar.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.