Milićević: Nema političkog sukoba SNS i SPS

Izvor: Press, 26.Dec.2013, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milićević: Nema političkog sukoba SNS i SPS

“Ova vlada je vlada koalicije stranaka oko SNS i koalicije oko SPS i kada neko govori na temu vanrednih parlametnarnih izbora mora najpre da govori o rezultatima vlade”, rekao je Milićevih novinarima u parlamentu.
On je napomenuo da se o vanrednim parlamentarnim izborima uvek može razgovarati, ali da socijalisti smatraju da Srbija treba krupnim koracima da ide ka stabilizaciji.
Milićević je rekao da je odluka SNS da izađe iz vlasti u 11 opštinskih samouprava >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << unutarstranačka i podsetio da svaka lokalna stredina ima svoje specifičnosti.
Poslanik DSS Sanda Rašković Ivić smatra da postoji veliki rascep u vladajućoj koaliciji i podseća da je opozicija uvek za vanredne izbore.
Ona je, međutim, upozorila da, sa stanovišta Ustava, raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora neće biti jednostavno.
“To neće biti tako lako izvesti, jer hipotetički gledano, i kada bi premijer podneo ostavku i kada bi predsednik države najjačoj stranci, a to je SNS i Aleksandru Vučiću ponudio da napravi kabinet, ukoliko potpredsednik vlade Vučić to odbije, onda će na njega pasti odgovornost za to da građani ponovo treba da idu na izbore, da se troši novac i da država stane”, rekla je Rašković Ivić.
Ona smatra da je to i za Vučića “veliki zalogaj”.
“Ne znam da li će Vučić u tome hteti da učestvuje”, zaključila je Rašković Ivić.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Milićević: Nema političkog sukoba SNS i SPS

Izvor: Blic, 26.Dec.2013

Beograd - Zamenik šefa poslaničkog kluba SPS Đorđe Milićević izjavio je danas da ne postoji politički sukob naprednjaka i koalicije okupljene oko socijalista, a da su vanredni parlametnarni izbori stvar dogovora. “..- Ova vlada je vlada koalicije stranaka oko SNS i koalicije oko SPS i kada neko...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.