Milenković Kerković: Niška SNS vlast da vrati kaldrmu, a botovi da čuvaju šahte

Izvor: JužneVesti.com, 03.Avg.2023, 12:31

Milenković Kerković: Niška SNS vlast da vrati kaldrmu, a botovi da čuvaju šahte

Umesto što se niška vlast igra parama građana i toleriše najgori kvalitet izvedenih radova, poštenije bi bilo da na niške kolovoze vrate kaldrmu i granitne kocke, a da silne botove zaposlene u javnim službama i preduzećima postave kao čuvare pored šahti bez poklopaca, predlaže narodna poslanica Dveri Tamara Milenković Kerković. Ona ukazuje da je saobraćajna infrastruktura u Nišu u lošem stanju i upućuje gradonačelnici >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << niz novih pitanja.

Ulice prepune rupe; foto: T. T. Milenković Kerković kaže da su ulice u Nišu ili raskopane ili prepune rupa i zakrpa, da novouređene saobraćajnice ošteti prva jača kiša, da izvođači izabrani na tenderu "štede" na asfaltu i da se Direkcija za izgradnju grada ne usuđuje da vrši kontrolu kvaliteta izvedenih radova. Ističe da su Nišlije, ipak, na sve to već navikle.

Od kako Gradom upravljaju zaraćeni klanovi SNS-a, na urbanu brutalnu estetiku, kič i jeftini behaton Nišlije su ovih 11 godina morale da se naviknu. Gradska organizacija Dveri Niš pita nišku vlast i njenu perjanicu Draganu Sotirovski, da li se bliže izbori, pre onih redovnih u aprilu, ili ih je katastrofalan pad rejtinga SNS-a u Nišu naterao da probaju da provizorijumom radova u Nišu sakriju njegovu tragičnu zapuštenost i pregažen identitet - kaže poslanica.

Predlaže kaldrmu; foto: M. D. Dodaje da građani treba da vide bar neku korist od vlasti do izbora ili dok ne budu izgrađeni svi infrastrukturni projekti koje je obećala gradonačelnica, poput spalionice otpada i fabrike za prečišćavanje otpadnih voda, pa ima predlog za lokalnu vlast.

Umesto što se niška vlast igra parama građana Niša i toleriše najgori kvalitet izvedenih radova, poštenije bi bilo da na niške kolovoze vrate kaldrmu i granitne kocke, ako ih do sada nisu preprodali, a da silne niške botove zaposlene u javnim službama i preduzećima postave kao čuvare pored šahti bez poklopaca - kaže Milenković Kerković.

Kao pre nedelju dana, narodna poslanica uputila je gradonačelnici nova pitanja.

Dveri Niš pitaju gradonačelnicu gde se troše stotine miliona dinara koje od građana otimaju Parking servis i Oko sokolovo ako se osnovne stvari u Gradu ne uređuju? Na šta niška vlast troši milijardu dinara godišnje za obnovu saobraćajne infrastrukture i čime se bavi Direkcija za izgradnju grada ako ne kontroliše sraman kvalitet izvedenih radova na saobraćajnicama i trotoarima? Kako je moguće da se nakon izvedenih radova rupe javljaju već posle prve kiše, i koliko promila milimetra je debeo sloj asfalta koji može da odnese prva kiša? - pita poslanica.

Dodaje da bez obzira na odgovore, podseća vlast da su gradske ulice, pored iskopina, potpuno zapuštene sa bačenim gomilama posečenog rastinja i stabala, ostavljenog šuta i šljunka nakon izvedenih radova, da đubreta ima na sve strane, da su odvodi za kanalizaciju urađeni loše i da su svakodnevna slika grane, daske i motke koje građani stavljaju u otvorene rupe na putu da bi zaštitili svoje automobile na kolovozima.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.