Izvor: Politika, 09.Jan.2014, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milan Bačević: Partija me neće kazniti zbog lapsusa o 10.000 milijardi

Milan Bačević, ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja, ne strahuje da će zbog pogrešne izjave da će Kina u region centralne i istočne Evrope investirati 10.000 milijardi evra umesto 10 milijardi trpeti posledice u stranci i da će ova izjava biti tema sledećih sednica predsedništva Srpske napredne stranke.

– Mogu da vam kažem da sam u potpuno relaksiranoj atmosferi na Badnji dan razgovarao sa predsednikom stranke Aleksandrom Vučićem. Tu je bila >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << i Zorana Mihailović, ministarka energetike, ali i drugi ministri, kao i značajan broj članova predsedništva stranke. Konstatovali smo da je do lapsusa došlo zbog pogrešnog tumačenja našeg Ministarstva finansija i ovlašćenih prevodilaca. SNS je ozbiljna stranka koja se ne zabavlja lapsusima. Ne mislite valjda da sam ja jedini čovek kome može da se omakne neka pogreška u interpretaciji. Da sam komentarisao nešto što je štetno po vladu, državu Srbiju ili stranku, onda bih insistirao da se na tome razgovara na predsedništvu stranke. Inače, nisam sklon da komentarišem nastupe svojih kolega iz vlade niti prijatelja koji žive javni život– kaže Baćević u intervjuu za „Politiku”, koji možete čitati u nedelju.

-----------------------------------------------------------------------

Objašnjenje

Nenamernom greškom u današnjem izdanju „Politike” u delu intrvjuua Milana Bačevića, ministra prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja, pod naslovom„Partija me neće kazniti zbog lapsusa o 10.000 milijardi evra” objavljeno je da je „do lapsusa došlo zbog pogrešnog tumačenja našeg Ministarstva finansija i ovlašćenih prevodilaca”. Umesto suprotno. Odnosno da je Ministarstvo finansija pomoglo u tumačenju engleskog numeričkog sistema. „Jer zbog nesaglasnosti srpskog i engleskog numeričkog sistema, kada prevodimo cifre, mi bilion zovemo milijarda, trilion zovemo bilion i da je prevodilac bilion sa engleskog preveo doslovce na srpski – hiljadu milijardi”, rekao je Bačević.

Izvinjavamo se ministru Milanu Bačeviću i čitaocima „Politike”.

objavljeno: 10.01.2014.

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Milan Bačević: Ne strahujem od kazne zbog lapsusa

Izvor: Blic, 10.Jan.2014, 10:28

Ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Milan Bačević izjavio je da ne strahuje da će zbog pogrešne izjave da će Kina u region centralne i istočne Evrope investirati 10.000 milijardi evra umesto 10 milijardi, trpeti posledice u stranci i da će ova izjava biti tema sledećih...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.