Mihajlovićeva: Vlada neće biti sastavljena po sistemu ko će koliko da dobije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jul.2020, 22:19

Mihajlovićeva: Vlada neće biti sastavljena po sistemu ko će koliko da dobije

Potpredsednica Vlade Srbije i članica Predsedništva SNS-a, prof. dr Zorana Mihajlović, kaže da nova vlada Srbije neće biti sastavljana prema tome koliko će koja stranka dobiti resora, već prema tome ko može, ume i hoće uspešno da odgovori na izazove koji stoje pred Srbijom.

"A ti izazovi nisu mali, od pitanja Kosova i Metohije, preko svih ekonomskih izazova u vezi sa epidemijom virusa COVID 19 i očuvanja zdravlja naših građana, daljeg pristupanja EU... To, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i mnogo drugih ozbiljnih pitanja biće teme za sastavljanje nove vlade, a ne šta želi SPS ili neke druge stranke", rekla je Mihajlovićeva u intervjuu za nedeljni "Kurir", i dodala da će mandatara predložiti predsednik Aleksandar Vučić, a da će SNS odlučiti ko će je predstavljati u Vladi.

Mihajlovićeva je istakla da joj se čini da se u pričama o sastavljanju Vlade u javnosti mnogo pažnje posvećuje Socijalističkog partiji Srbije.

"Pitanja o koalicionim partnerima koja sa postavljaju SNS-u kao da polaze od toga da je naša lista osvojila toliko mesta da nam treba još neko kako bismo sastavili većinu. Da podsetim, lista koju je predvodio Aleksandar Vučić osvojila je na izborima 188 mesta, odnosno tri četvrtine, ili 75 odsto poslaničkih mandata! Nova vlada neće se praviti prema tome da li lider SPS-a Ivica Dačić, ili bilo ko drugi, hoće ili neće da bude deo Vlade. Socijalisti, ili neko drugi, mogu da budu samo jedna karika u stvaranju nove vlade Srbije", dodaje Mihajlovićeva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Mihajlović: Vlada se neće praviti po tome da li Dačić hoće ili neće da bude njen deo

Izvor: Danas, 18.Jul.2020

Potpredsednica Vlade Srbije i članica Predsedništva SNS Zorana Mihajlović izjavila je da nova vlada neće biti sastavljana prema tome koliko će koja stranka dobiti resora, već prema tome ko može, ume i hoće uspešno da odgovori na izazove koji stoje pred Srbijom.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.