Izvor: RTS, 12.Jun.2017, 10:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlovićeva: Kurs nove vlade se ne sme menjati

Funkcionerka Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović kaže da se ne sme menjati kurs nove vlade i da će se do inauguracije predsednika 23. juna, znati ko će biti novi premijer.
Zorana Mihajlović je, komentarišući izjavu funkcionera SPS-a Branka Ružića da će u budućoj vladi biti više kadrova socijalista, rekla da Srbija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prvo treba da dobije mandatara, pa tek onda da se razgovara o njenom sastavu.

"Tek nakon toga možemo da razgovaramo o sastavu vlade. Kurs se svakako ne sme menjati. Verujem da ćemo u narednom, kratkom periodu, do inauguracije 23. juna imati i predsednika vlade i vladu.
Govoreći o izborima na Kosovu i Metohiji, Mihajlovićeva je rekla da posle izbora više ništa na KiM neće moći da se radi bez Srba i njihovih političkih predstavnika.
"Izbori su pokazali nestabilnost kod Albanaca, ali stabilnost i jedinstvo kod Srba i za nas je to važno. Još mnogo posla predstoji na Kosovu, vrlo brzo očekujemo formiranje Zajednice srpskih opština", rekla je Mihajlovićeva novinarima u Beogradu.
Dodala je da su izbori pokazali vezu politike Beograda, predsednika države i Vlade Srbije sa Srbima na KiM, da je ta politika ispravna, zato što su se Srbi okupili i pokazali da mogu i da će biti jedan važan deo budućih odnosa na KiM.
"Više ništa albanska strana ne može bez srpske strane da uradi, ne mogu da menjaju ustav i drago mi je zbog toga", zaključila je Mihajlovićeva.
"Trg Slavija sada lepše izgleda"
Ministarka građevinarstva izjavila je da Trg Slavija sa izgrađenom fontanom izgleda mnogo lepše nego što je bilo ranije i da su neosnovane kritike opozicije.
"Meni se to dopada i podržavam gradske vlasti šta god žele da učine da Beograd izgleda lepše. Beograd je turistička destinacija i svake godine beleži veći broj turista", rekla je Mihajlovićeva.
Podsetila je da su tridesetih godina prošlog veka građani Beograda tražili da se Meštrovićev "Pobednik" ukloni sa Terazija iz moralnih razloga i da se prebaci na Kalemegdan, a da je danas "Pobednik" simbol Beograda.
"Zaista mislim da neki ljudi imaju previše slobodnog vremena. Prosto mi nije jasno koja je to politika kojom se bavi opozicija. Oni koji neće fontanu, neće auto-put, mislim da to građani vide i da zbog toga nisu dobili na izborima", zaključila je Mihajlovićeva.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Mihajlović: Kurs nove vlade se ne sme menjati

Izvor: Večernje novosti, 12.Jun.2017

Funkcionerka Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović kaže da se ne sme menjati kurs nove vlade i da će se do inauguracije predsednika 23. juna, znati ko će biti novi premijer BEOGRAD - Funkcionerka Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović kaže da se ne sme menjati kurs nove...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.