Mihajlović traži da se izjasne Savet za štampu i udruženja zbog naslovne stranice NIN-a

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Nov.2019, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović traži da se izjasne Savet za štampu i udruženja zbog naslovne stranice NIN-a

Članica Predsedništva Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović je danas kao "neprimerenu" i "skandaloznu" ocenila naslovnu stranu novog broja nedeljnika NIN i pozvala Savet za štampu i profesionalna udruženja novinara da se oglase.

"Bilo bi dobro kad bi se, pre svega, profesionalna udruženja novinara i Savet za štampu odredili prema ovome i jasno stavili do znanja da su pozivi na nasilje, u bilo kojem obliku, nedopustivi i nespojivi sa važnom ulogom koju mediji imaju >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u društvu", napisala je Mihajlović u izjavi. Ocenila je da je "naslovna strana na kojoj je snajperska puška uperena u predsednika Srbije Aleksandra Vučića svojevrstan poziv na nasilje i 'targetiranje' čoveka koji obavlja najvišu državnu funkciju".

Nedeljnik NIN saopštio je ranije danas da su samo "najmračnijim umovima" mogle pasti na pamet "gadosti koje se pripisuju" redakciji NIN-a zbog naslovne strane novog broja, koji izlazi sutra i da nikome u redakciji tog nedeljnika nije palo na pamet to za šta ih sada optužuju.

"NIN neće prestati da piše o aferi Krušik i prodaji oružja povlašćenim privatnim firmama i o tome kakvu je ulogu u tim poslovima imao Branko Stefanović, otac ministra unutrašnjih poslova Srbije, kao predstavnik firme GIM", takođe piše u saopštenju NIN-a.

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Martinović rekao je da je naslovna strana NIN-a "poziv na ubistvo" predsednika Aleksandra Vučića.

Na naslovnoj stranici tog nedeljnika je fotografiji Tanjuga iz 2017. godine sa Međunarodnog sajma naoružanja u Beogradu, na kojoj izgleda kao da je u Vučića uperena jedna izložena snajperska puška.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mihajlović traži da se izjasne Savet za štampu i udruženja zbog naslovne stranice NIN-a

Izvor: Beta, 27.Nov.2019

Članica Predsedništva Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović je danas kao "neprimerenu" i "skandaloznu" ocenila naslovnu stranu novog broja nedeljnika NIN i pozvala Savet za štampu i profesionalna udruženja novinara da se oglase."Bilo bi dobro kad bi se, pre svega, profesionalna udruženja novinara...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.