Mihajlović: Milošević sahranjen kao pas

Izvor: Mondo, 18.Mar.2018, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Milošević sahranjen kao pas

Potpredsednica Vlade i članica Predsedništva SNS Zorana Mihajlović o inicijativi da se Slobodanu Miloševiću podigne spomenik...

Foto: MONDO/Goran Sivački

Upitana kako gleda na to što SPS, kao koalicioni partner SNS-a, insistira na podizanju spomenika Slobodanu Miloševiću, Mihajlović kaže da "građani pamte rat, nemaštinu, nesreće, sukobe, nasilje i sve što smo doživeli >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u njegovo vreme", i da smatra da bi umesto spomenika možda primerenije bilo videti kako da se on dostojno sahrani.

"Milošević jeste bio predsednik Srbije i makar zbog toga nije zaslužio da bude sahranjen kao pas ili mačka u dvorištu kuće njegove supruge. A onda neka istorija, stručnjaci, instituti, SANU daju realnu ocenu Miloševićeve vladavine, koja će poslužiti nekoj novoj vladi da odluči treba li ovaj čovek da dobije spomenik", kaže Mihajlović za "Kurir".

Dete devedesetih na Miloševićevom grobu

Smatra i da za podizanje spomenika ima zaslužnijih, poput kralja Aleksandra Karađorđevića, koji u Francuskoj gde je ubijen ima dva spomenika, a u Srbiji nijedan.

"Svojim dosadašnjim delima i onim što namerava da uradi za jedno od obeležja kandiduje se i aktuelni predsednik Aleksandar Vučić. Nema sumnje da će nove generacije i te kako analizirati sve ono što je Vučić uradio, od finansijske konsolidacije zemlje, do spoljne politike i pitanja Kosova", navodi Mihajlović.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.