Marinović: Ni ova ni prethodna vlast nisu vršile pritiske

Izvor: RTS, 01.Avg.2019, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marinović: Ni ova ni prethodna vlast nisu vršile pritiske

Doskorašnji predsednik Prerkšajnog suda u Beogradu i novoizabrani poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podatak o ličnosti Milan Marinović izjavio je da ni prethodna ni ova vlast nije vršila nikakve pritiske na njega kao predsednika suda.
To što je u Narodnoj skupštini izabran za Poverenika na predlog poslaničke grupe SNS-a, Milan Marinović ne vidi kao mogući uticaj na objektivnost >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u radu službe Poverenika i podseća da je na funkciju predsednika Prekršajnog suda u Beogradu 2014. godine izabran glasovima skupštinske većine, a da je poverenje parlamenta dobio i četiri godine ranije od prethodne vlasti.

Na završnoj konferenciji za novinare u Prekršajnom sudu u Beogradu, Marinović je zahvalio novinarima na dobroj i iskrenoj saradnji i istakao da "niko ko radi čestito i pošteno ne treba da se plaši medija".

On je podsetio na period od uspostavljanja prekršajnih sudova u Srbiji, 2010. godine, kada su prekršajni organi - postali prekršajni sudovi.

Govorio je o brojnim izazovima sa kojima se beogradski prekršajni sud suočavao, pored ostalog podsetio da je do 2015. godine taj sud radio na 13 lokacija, u početku bez kompjutera.

Zahvaljujući tadašnjem premijeru, a sadašnjem predsedniku Aleksandru Vučiću i ministru pravde Nikoli Selakoviću prekršani sud je od 2015. godine počeo da radi na jednom mestu u renoviranoj sudskoj zgradi u Ustaničkoj ulici, naveo je Marinović.

Na taj način, kako je ukazao, skaraćeno je vreme putovanja predmeta, smanjeni su troškovi, poboljšani uslovi rada, naveo je Marinović koji je ukazao na nejednaku opterećenost sudija prekršajaca u Beogradu i nekim drugim gradovima u Srbiji.
Prema njegovim rečima, mesečni priliv predmeta po sudiji u Beogradu je oko 150 predmeta, što je dva i po puta više od propisane norme (60 meritorno rešenih predmeta mesečno).
Marinović očekuje da će Visoki savet sudstva do oktobra izabrati novog predsednika Prekršajnog suda u Beogradu, za koje ima 13 kandidata, od kojih je 12 iz Beograda.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Marinović: Ni ova ni prethodna vlast nisu vršile pritiske

Izvor: B92, 01.Avg.2019

Beograd -- Novoizabrani poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti izjavio je da ni prethodna ni ova vlast nije vršila nikakve pritiske...To što je u Narodnoj skupštini izabran za Poverenika na predlog poslaničke grupe SNS, Milan Marinović ne vidi kao mogući uticaj...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.