Mali: Nikezić još jednom pokazao da ne može da podnese uspehe Srbije

Izvor: B92, 06.Feb.2022, 14:37

Mali: "Nikezić još jednom pokazao da ne može da podnese uspehe Srbije"

Beograd -- Ministar finansija i potpredsednik SNS Siniša Mali rekao je danas da je Dušan Nikezić iz SSP još jednom pokazao da ne može da podnese uspehe Republike Srbije.

Kako je istakao Mali, "to pokazuje koliko on i njegov gazda Dragan Djilas mrze svoju zemlju".

“Proteklih nekoliko dana bilo je veoma uspešno za Republiku Srbiju, predsednik Aleksandar Vučić se čak sedmi put susreo sa predsednikom NR Kine Si Djinpingom, i to u momentu kada je Kina domaćin >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Zimskih olimpijskih igara u Pekingu. Predsednik Si je još jednom našem predsedniku ukazao veliku čast, a svaki put kad Srbija postigne bilo kakav spoljnopolitički ili ekonomski uspeh, javlja se i dežurni kritičar, poznatiji kao Djilasov potrčko, da kritikuje uspehe svoje sopstvene zemlje. Ugovor o slobodnoj trgovini sa NR Kinom je ogroman uspeh za našu zemlju, na koji smo ponosni, jer će naše domaće firme imati na raspolaganju to ogromno tržište za potpuno slobodan izvoz, bez ikakvih carina i poreza. Za naše domaće proizvodjače granice više neće postojati” istakao je ministar Mali.

On je dodao da je iz godine u godinu izvoz u NR Kinu sve veći, te da je u 2021. godini dostigao rekordnih milijardu dolara.

“To je ogroman uspeh, pogotovo ako se poredimo sa periodom od pre samo 10 godina, kada je naša privreda u Kinu izvozila samo 7,3 miliona dolara. Dakle, danas izvozimo čak 152 puta više. Za razliku od Dragana Djilasa, koji ništa dobro nije radio za svoju zemlju, već je za sve godine na vlasti uspeo samo da ukrade 619 miliona evra od gradjana Srbije, mi danas radimo, gradimo, podstičemo domaća preduzeća i njihov razvoj i napredak. Djilas je podsticao samo svoju privatnu firmu kako bi napunio sopstvene džepove” rekao je Siniša Mali.

On je dodao da Republika Srbija zahvaljujući ovom ugovoru postati zaista najbolje mesto za ulaganje u ovom delu Evrope.

“Ovo će biti način da privučemo još veći broj investitora u našu zemlju, jer dobro znaju koliki je potencijal Ugovor o slobodnoj trgovini sa Kinom. To će značiti još brži rast i razvoj naše zemlje, nove fabrike i nova radna mesta za naše gradjane. Sve ovo uspeli smo zahvaljujući mudroj politici predsednika Aleksandra Vučića i njegovim ličnim odnosima sa predsednikom NR Kine, kao i sa drugim svetskim liderima. Kina se pokazala kao pravi i odani prijatelj Srbije i za vreme pandemije korona virusa, kada su nam pružili ogromnu pomoć u vidu medicinske pomoći, zatim u vidu medicinskih profesionalaca, koji su našim lekarima mogli da prenesu svoje iskustvo i znanje na početku pandemije, a sve uz simboličnu poruku da delimo dobro i zlo” rekao je ministar Mali i podsetio da se u Beogradu gradi i fabrika vakcina kompanije Sinofarm, te da će uskoro biti završen i njen prvi pogon.

Mali je zaključio da predsednik Aleksandar Vučić nikad neće odustati od borbe za bolju i lepšu Srbiju, i da zna da ga dežurni kritičari, koji su zemlju doveli do bankrota, sigurno u tome neće sprečiti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.