Majdanpek, ubedljiva pobeda naprednjaka

Izvor: RTS, 07.Sep.2014, 22:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majdanpek, ubedljiva pobeda naprednjaka

Srpska napredna stranka osvojila je 48,39 odsto glasova, saopštila Opštinska izborna komisija. Na drugom mestu je DS sa 23,15 odsto, a na trećem SPS sa 16,85 odsto osvojenih glasova. Ovakav odnos snaga naprednjacima obezbeđuje apsolutnu vlast u opštinskom parlamentu Majdanpeka.

01.10 - SNS je osvojio je 48,39 odsto glasova ili 17 mandata na opštinskim izborima u Majdanpeku, saopštila je Opštinska izborna komisija. Slede DS sa 23,15 odsto ili osam mandata, SPS >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sa 16,85 ili pet mandata i Vlaška stranka koje je dobila jedan mandat. Izlaznost na ovim izborima bila je 58,68 odsto od ukupnog broja upisanih birača.

23.00 - Funkcioner SNS-a Veroljub Arsić izjavio je da su građani Majdanpeka odlučili da ne budu na začelju promena koje nudi SNS.

21.45 - Srpska napredna stranka je, prema prvim rezultatima, osvojila 47,66 odsto glasova, saznaje RTS. Na drugom mestu je DS sa 23 odsto, a na trećem SPS sa 17 odsto osvojenih glasova.

Na vanrednim lokalnim izborima u Majdanpeku pobedila je Srpska napredna stranka sa osvojenih 48,39 odsto osvojenih glasova, pokazuju rezulatati koje je saopštila Opštinska izborna komisija. Na ovogodišnjim izborima zabeležena je gotovo ista izlaznost kao i 2012. godine, ali su rezultati potpuno različiti.

Srpska napredna stranka osvojila je 5.012 glasova, Demokratska stranka 2.398, SPS - PUPS - JS - SDPS, 1.745 glasova.

Pre dve godine 2012, SNS je osvojio 1.754 glasa, Demokratska stranka 3.433 glasa, SPS-PUPS, bez SDPS-a 1.939.  

SNS je, sada, dobio tri puta više glasova u odnosu na 2012, a DS ima pad od 1.000 glasova.

Funkcioner SNS-a Veroljub Arsić izjavio je da su građani Majdanpeka odlučili da ne budu na začelju promena koje nudi Srpska napredna stranka.

Arsić je, posle proglašenja pobede, rekao da je prema preliminarnim rezultatima, SNS osvojio 17 od 31 odborničkog mandata, odnosno nadpolovičnu većinu.

"Građani su prepoznali stranku koja je iskrena prema njima", rekao je Arsić i dodao da je rezultat bio u skladu sa očekivanjima naprednjaka.

Upitan da li će SNS biti biti jedina partija u vlasti, Arsić je naveo da će stranke koje budu htele da uđu u vlast morati da prihvate program Srpske napredne stranke.

Prvi na listi SNS-a Dejan Vagner rekao je da je veoma zadovoljan ostvarenim rezultatom koji garantuje stabilno vođenje Skupštine opštine.

U toku dana, u selu Mosni je ispred biračkog mesta došlo do incidenta, ali to nije ugrozilo regularnost izbornog procesa.

Za 31 odborničko mesto u Skupštini Opštine Majdanpek u trci je bilo sedam lista.

Na izborima su učestvovale liste "Aleksandar Vučić - Srpska napredna stranka", "Ivica Dačić - Socijalistička partija Srbije - PUPS - Jedinstvena Srbija - Socijaldemokratska partija Srbije", a pod rednim brojem tri lista Demokratske stranke.

Na biračkom listiću pod brojem četiri sledi lista nacionalnih manjina pod nazivom "Vlaška stranka", a zatim lista Grupe građana "Okupljanje za Majdanpek i Porečje" koju, između ostalih, čine predstavnici LDP-a, NDS-a, URS-a.

Na izborima je učestvovala i lista Grupa građana "Dosta je bilo - Saša Radulović", ali i lista "SPO - Iskreno za Majdanpek - Vladimir Božić".

Vlada Srbije raspustila je 30. maja Skupštinu opštine i obrazovala Privremeni organ za obavljanje neodložnih poslova do konstituisanja novih nakon izbora.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ubedljiva pobeda naprednjaka u Majdanpeku

Izvor: Radio 021, 07.Sep.2014

Srpska napredna stranka, prema prvim rezultatima, osvojila je 47,66 odsto glasova na vanrednim lokalnim izborima u Majdanpeku...Na drugom mestu je DS sa 23,58 odsto, a na trećem SPS sa 17,11 odsto osvojenih glasova, podaci su sa 35 obrađenih biračkih mesta od ukupno 41. Ovakav odnos snaga naprednjacima...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.