Ubedljiva pobeda naprednjaka u Majdanpeku

Srpska napredna stranka, prema prvim rezultatima, osvojila je 47,66 odsto glasova na vanrednim lokalnim izborima u Majdanpeku.

Srpska napredna stranka, prema prvim rezultatima, osvojila je 47,66 odsto glasova na vanrednim lokalnim izborima u Majdanpeku.

Na drugom mestu je DS sa 23,58 odsto, a na trećem SPS sa 17,11 odsto osvojenih glasova, podaci su sa 35 obrađenih biračkih mesta od ukupno 41. Ovakav odnos snaga naprednjacima obezbeđuje apsolutnu vlast u opštinskom parlamentu Majdanpeka.

Prema informacijama iz izbornih štabova stranaka, glasalo je oko 58 odsto građana. U toku dana, u selu Mosni je ispred biračkog mesta došlo do incidenta, ali to nije ugrozilo regularnost izbornog procesa. Za 31 odborničko mesto u Skupštini Opštine Majdanpek u trci je bilo sedam lista.

Na izborima su učestvovale liste "Aleksandar Vučić - Srpska napredna stranka", "Ivica Dačić - Socijalistička partija Srbije - PUPS - Jedinstvena Srbija - Socijaldemokratska partija Srbije", a pod rednim brojem tri lista Demokratske stranke.

Na biračkom listiću pod brojem četiri sledi lista nacionalnih manjina pod nazivom "Vlaška stranka", a zatim lista Grupe građana "Okupljanje za Majdanpek i Porečje" koju, između ostalih, čine predstavnici LDP-a, NDS-a, URS-a.

Na izborima je učestvovala i lista Grupa građana "Dosta je bilo - Saša Radulović", ali i lista "SPO - Iskreno za Majdanpek - Vladimir Božić".

Vlada Srbije raspustila je 30. maja Skupštinu opštine i obrazovala Privremeni organ za obavljanje neodložnih poslova do konstituisanja novih nakon izbora.

  • taur

    08.09.2014 13:14
    taur
    Sad se zna kako bi prosli i u Vojvodini pa im ne pada na pamet da raspisuju izbore vec ce jos 2 godine da nas drze u saci i pozivaju se na iybore iy 2012.Tesko nama!
  • Dragan

    08.09.2014 09:29
    Izbori
    Evo jos jedan pokazatelj zasto Pajtic ne zeli izbore u Vojvodini!
  • Milos

    08.09.2014 09:05
    Pobeda
    Gotovo da je preslikan izborni rezultat sa republickih izbora,sto je dokaz da su ljudi svesni situacije u kojoj se nalazimo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.