MUP: Fizički napad prijavilo deset aktivista SNS-a i trojica SzS-a na promociji Vesićeve knjige

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Okt.2019, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUP: Fizički napad prijavilo deset aktivista SNS-a i trojica SzS-a na promociji Vesićeve knjige

Policijska uprava za grad Beograd saopštila je danas da joj se obratilo 13 ljudi koji su prijavili da su bili fizički napadnuti tokom sinoćne promocije knjige zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića.

Sinoć je ispred galerije "Progres" u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu došlo do verbalnog sukoba i fizičkog guranja između aktivista Saveza za Srbiju (SzS) i Srpske napredne stranke (SNS), tokom promocije Vesićeve knjige.

Policija je navela da su napade >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << prijavili deset pristalica Srpske napredne stranke i trojica aktivista Saveza za Srbiju.

Kako se navodi u saopštenju, policija je o svemu odmah obavestila nadležno tužilaštvo, kojem će biti dostavljen izveštaj na dalje odlučivanje.

Tokom sinoćne promocije Vesićeve "Knjige o Beogradu" u galeriji Progres u Knez Mihailovoj ulici došlo je od koškanja i međusobnog vređanja između aktivista Srpske napredne stranke i Saveza za Srbiju koji su istovremeno organizovali izložbu "Vesiću, gde je sad moj Beograd?".

Nakon što su obe strane međusobno razmenile uvrede, u jednom trenutku došlo i je do fizičkog guranja aktivista SzS-a i SNS-a, a situacija se nakon kraćeg vremena smirila.

Po završetku promocije došlo je ponovo do uzajamnog guranja pripadnika Vesićevog obezbeđenja i aktivista Saveza za Srbiju koji su potom "jurili" zamenika gradonačelnika dok je išao ka službenom automobilu.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

ALEKSANDAR VUČIĆ O POKUŠAJU LINČA GORANA VESIĆA: Gde gore knjige, goreće i ljudi

Izvor: Kurir, 16.Okt.2019, 07:53

Sramota: SNS je saopštio da je Đilas zajedno sa svojom huntom hteo da napadne zamenika gradonačelnika. Pošto su Vesića jurili po ulicama, deo pristalica SZS zapalio njegovo autorsko delo

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.