MISTERIJA SE NASTAVLJA Ni viđeniji SNS-ovci ne znaju da li je Tomislav Nikolić I DALJE ČLAN SNS

Izvor: Press, 31.Okt.2017, 10:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MISTERIJA SE NASTAVLJA Ni viđeniji SNS-ovci ne znaju da li je Tomislav Nikolić I DALJE ČLAN SNS

Ni visoki funkcioneri Srpske napredne stranke (SNS) nisu znali da nam odgovore da li je bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić i dalje član naprednjaka.
Foto: Tanjug
Prošlo je pet godina otkako je Nikolić, nakon predsedničkih izbora, prepustio vođenje SNS svom dotadašnjem zameniku Aleksandru Vučiću >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << i to kako bi ispunio obećanje dato biračima, da će biti "predsednik svih građana".
Tada je Nikolić i faktički počeo da se udaljava od svojih partijskih kolega, a sve je kulminiralo pred ovogodišnje predsedničke izbore kada su naprednjaci odbili da ga podrže kao predsedničkog kandidata. Sudeći po njegovoj izjavi, ta stranka ga nije pozvala ni na veliku proslavu devetog rođendana, na kojoj se okupilo oko 10.000 ljudi.
Bivšeg predsednika Srbije nije bilo ni na proslavi stranačke slave Svete Petke, koja je obeležena pre nekoliko dana. Gosti su između ostalog bili premijerka Ana Brnabić, ministri u Vladi, brat i sin haških optuženika Radovana Karadžića i Ratka Mladića, Luka i Darko, generalni direktor "Crvene zvezde" Zvezdan Terzić, portparolka Hitne pomoći Nada Macura..., ali ne i prvi predsednik stranke.
Zamrzavanje članstva ili iščlanjenje
Sve ove godine ostalo je nejasno da li se Nikolić, po napuštanju funkcije lidera SNS, i formalno iščlanio iz stranke ili je samo zamrznuo članstvo.
"Mislim da se neću vratiti u SNS"
O članstvu u SNS-u poslednji put Nikolić se izjasnio posle ovogodišnjih predsedničkih izbora. On je tada njegovom nekadašnjem najbližem saradniku Aleksandru Vučiću uputio čestitku i rekao da ne zna da li će se vraćati u stranku.
- Iskreno mislim da neću - naveo je tada Nikolić.
"Ne napuštam SNS"
Pre dve godine, u avgustu, on je izjavio da ne napušta SNS i da neće praviti svoju stranku. "Ja sam se zarekao da nikada više neću biti član nijedne političke stranke osim Srpske napredne stranke", naveo je on za "Blic".
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka,   Predsednički izbori

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.