Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jul.2023, 19:04

MINISTAR VUČEVIĆ: Širimo paket mera za porodice koje se opredeljuju za peto i šesto dete, to je pobeda života, najznačajnija za naš narod!

Ministar Vučević govorio je o aktuelnim temama na televiziji B92.

Ministar odbrane i lider Srpske napredne stranke Miloš Vučević izjavio je, gostujući u emisiji „Fokus“ na TV B92, da ga raduje porast broja novorođenčadi u Srbiji koja tu beleži najveći porast u regionu.

-To je mala, ali značajna pobeda, pobeda života. Najvažnija stvar je opstanak našeg naroda, a ne broj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << infrastrukturnih projekata, jer šta će nama škole i putevi, ako nema naroda, šta će nam najsavremenije naoružanje i medicinska oprema, ako nemamo vojnika i lekara? Mnogo me je obradovala ta vest, jer se vidi da daju rezultate svi oni naporu koje je država uložila. To je još nedovoljan broj beba, ali nadam se da ćemo taj broj zadržati i povećati.

Uvek imate taj upit kada to spomenete i komentarišete, da li se mešate u ljudska prava i slobode, kada kažete da treba da imamo više dece. Ali, ako ćemo da opstanemo, kao narod, građani i država, treba da imamo više dece.

Ono što ne treba da nas raduje, jeste činjenica da je trend još negativniji u regionu kod država koje nas okružuju. Hrvatska, na primer, ima mnogo manje novorođene dece, ali to je naravno pitanje za njih. Pored svih onih mera koje je država ustanovila, sada taj paket širimo i za porodice koje se opredeljuju i za peto i šesto dete.

Želimo da dobiju još veću podršku, i to je poruka porodicama koje sebe doživljavaju u tom životnom smislu. Kao gradonačelnik sam nekada obilazio porodilišta i to je najlepša stvar kada se rodi novi život, to je smisao i pobeda života.

Komentarišući činjenicu da su se Kosovo u poslednje vreme sve više naoružava, ministar Vučević je rekao da je nesporno je da Kosovu u poslednje vreme mnogo ozbiljnije pomažu u naoružavaju ne NATO kao alijansa u celini, već pojedine članice.

-Ne samo da vrše obuku njihovih oficirskog, podoficirkog i vojnog kadra, nego sada rade i ozbiljnije isporuke naoružanja i vojne opreme apsolutno krše Rezoluciju 1244 i krše i Kumanovski sporazum.

Njih je potpuno briga za te akte i međunarodno javno pravo, i ne samo da su Albanci na Kosovu dobili pet bespilotnih letelica tipa „Barjaktar TP 2", nego su dobili vrlo ozbiljne protiv oklopne sisteme turske, dobili su bacače granata i još nešto što nije za potcenjivanje.

Naše obaveštajne agencije to pomno prate i mi smo bili upoznati sa tim istog trenutka kada su „Bajaktari“ došli na tlo Kosova.To su sada veći bezbednosni izazovi i rizici za našu državu.

Što se tiče ovih bespilotnih letelica, one su se pre svega proslavile u ratu u Nagorno Karabahu, u Ukrajini se takođe upotrebljavaju, ali Rusi su pronašli efikasniji odgovor nego što su imali Jermeni. Mi provodimo sve ono što bi bila kontra mera u smislu zaustavljanja tih letelica što dejstvom određenih sistema, što elektonskim neutralisanjem gde postoje različiti koncepti. To ne znači da se spremamo za rat - naveo je on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MINISTAR VUČEVIĆ: Širimo paket mera za porodice koje se opredeljuju za peto i šesto dete

Izvor: Pančevac-online.com, 17.Jul.2023

Ministar odbrane i lider Srpske napredne stranke Miloš Vučević izjavio je, gostujući u emisiji „Fokus“ na TV B92, da ga raduje porast broja novorođenčadi u Srbiji koja tu beleži najveći porast u regionu. -To je mala, ali značajna pobeda, pobeda života. Najvažnija stvar je opstanak našeg...

Nastavak na Pančevac-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.