Liste kandidata: Mlinar i šumar jure mandat

Izvor: Večernje novosti, 15.Mar.2016, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Liste kandidata: Mlinar i šumar jure mandat

UŠLE su partije u izbornu kampanju sa različitim idejama i programima, ali imaju i nešto zajedničko - na svim listama sa kandidatima za poslanike prednjače pravnici, ekonomisti, profesori i lekari. Na ova četiri zanimanja "otpada" gotovo polovina onih koji se bore za mesta u zakonodavnom domu. Najmanje su zastupljeni poljoprivrednici i radnici. Ipak, u šarolikoj ponudi na listama se mogu naći i književnici, glumci, operski pevači, estradni umetnici, treneri, mlinar, šumar, bravar, domaćica... >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Naprednjaci su na spisku predloga za poslanike naveli preko 40 ekonomista, više od 30 pravnika, sedam profesora... Imaju i teniskog trenera, ali i diplomiranog analitičara zaštite životne sredine. Za prosečnog predstavnika s liste SPS-JS može se reći da ima 46 godina i da je fakultetski obrazovan. Samo uz 13 imena sa liste stoji da su završili jedino srednju školu, dok je njih četvoro za sebe navelo da su preduzetnici, jedan je slobodni umetnik (Nenad Milosavljević - Neša Galija) i jedan estradni umetnik (Radiša Urošević). Socijalisti na listi imaju 12 doktora nauka i 22 lekara. Najviše je ekonomista - 45 i pravnika - 27. Imaju i devet politikologa, među kojima je i predsednik SPS Ivica Dačić. U Demokratskoj stranci su se odlučili za oko 50 pravnika i ekonomista, ali i glumca, teologa, specijalistu lutkarske režije. Lista koalicije LDP-LSV-SDS, takođe, ima najviše visokoobrazovanih, posebno iz ekonomske struke. Imaju i dvojicu dramaturga (Čedomir Jovanović i Robert Kolar), kao i jednog "biznis developera". I na spisku DSS-Dveri dominiraju ekonomisti i pravnici, mada je njihova lista nešto "šarenija". Oni imaju i osmoro studenata, četvoro penzionera, dvojicu profesora narodne odbrane, mašinovođu i organizatora kulturnih aktivnosti. Ni kod radikala ne manjka pravnika i ekonomista, ali su na njihovoj listi bolje zastupljeni i radnici, zanatlije i majstori, a imaju i jednog policajca. Na listi jedine manjinske stranke koja je do sada predala kandidaturu - SVM, nalaze se i mlinar, diplomirani ekonomista - direktorica, rukovodilac RJ "Zoohigijene", domaćica, šumar, agronom. ŠORMAZ PO ZANIMANjU POLITIČAR Zanimljivo je da kandidat SNS Dragan Šormaz iz izbora u izbore kao svoje zanimanje navodi - političar. Pored svog imena, Karolj Kovač iz SVM napisao je "pomoćnik predsednika opštine".

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Mandat jure i "biznis developer" i mlinar, a neki su političari po zanimanju

Izvor: Radio 021, 15.Mar.2016

Za mesto republičkog poslanika konkuriše najviše pravnika, ekonomista, profesora i lekara. Na stranačkim listama najmanje je poljoprivrednika i radnika. Ima pevača, trenera, reditelja....Ušle su partije u izbornu kampanju sa različitim idejama i programima, ali imaju i nešto zajedničko - na...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.