Li naprednjacima: Vaša stranka napravila je čudo

Izvor: Mondo, 21.Okt.2018, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Li naprednjacima: Vaša stranka napravila je čudo

Srpska napredna stranka napravila je za deset godina postojanja svetsko čudo, poručio je večeras ambasador Kine u Srbiji Li Mančang na obeležavanju deset godina od osnivanja SNS u Kraljevu.

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Li, koji je govorio u svojstvu specijalnog izaslanika Kominističke partije Kine, poželeo je naprednjacima sreću u daljem radu, navodeći da su za deset godina rada postignuti odlični rezultati, da je stranka postala najuticajnija >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << politička partija u regionu, te da su i odnosi Kine i Srbije u najboljoj etapi razvoja do sada.

"Kao najveća srpska politička partija, pod rukovodstvom Aleksandra Vučića, stranka igra veoma važnu ulogu, brine se da razvoj zemlje i interes naroda budu prioriotet, spremna da preuzme odgovornost i da bude začetnik ideja, da podstiče ekonomski i društveni razvoj, poboljšava životni standard ljudi i dobija sve veće poštovanje i podršku, ne samo u Srbiji nego i u celom svetu", rekao je Li.

On je rekao da će Kina i Komunistička partija nastaviti da podržavaju SNS, koja ujedinjuje i vodi srpski narod.

"Kao čelični prijatelji, mi ćemo nastaviti da podržavamo SNS da ujedinjuje i vodi srpski narod i poboljšavamo strateški partnestvo kako bi doprineli blagostanju naša dva naroda", rekao je Li.

Posete na najvišem nivou su učestale, konkretna saradnja u svim oblastima se proširuje i realizuje, rekao je Li, navodeći Železaru Smederevo, most Zemun-Borča, industrijski park u Beogradu, fabriku guma...

On je naglasio da je SNS bratska partija Komunističke partije Kine i da želja naroda za boljim životom predstavlja zajednički zadatak obe zemlje.

"Vaša stranka je napravila svetsko čudo. Čestitam. ŽIvelo prijateljstvo Srbije i Kine", rekao je Li.

Ambasador Kine u Srbiji obraćao se na srpskom jeziku, a pomenuo je i da je njegov nadimak, dok je bio student u Beogradu, bio "šumadinac".

Na početku svečanosti kojom SNS obeležava 10 godina postojanja pročitani su telegrami s čestitkama lidera Austrijske narodne partije Sebastijana Kurca, koji je izrazio uverenje da će SNS nastaviti uspešno da vodi Srbiju u pravcu EU, predsednika mađarkse partije Fides premijera Viktora Orbana, zatim Evropske narodne partije (EPP), ministra spoljnih poslova Mađarske Petera Sijarta...
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.