LDP:Vučić ima sve mehanizme države

Izvor: Mondo, 11.Okt.2012, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP:Vučić ima sve mehanizme države

Aeksandar Vučić ima na raspolaganju sve državne mehanizme i može da razjasni sve dileme koje ima, kažu u LDP, u odgovoru na napad SNS na Čedomira Jovanovića.

Liberalno-demokratska partija u odgovoru na kritike naprednjaka ocenila je da su lideru SNS i prvom potpredsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću na raspolaganju svi mehanizmi države kroz koje može odmah i do kraja da razjasni dileme koje eventualno ima.

"Nema nikakve potrebe da se Vučić, maskiran u >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << stranačko saopštenje, javno pita kako je nešto moguće. Na raspolaganju su mu svi mehanizmi države, razobručena sila i strahovlada koju pokušava da zavede u zemlji i kroz njih može odmah da razjasni sve dileme koje eventualno ima", odgovaraju liberali na saopštenje SNS u kome su naprednjaci od lidera LDP-a Čedomira Jovanovića zatražili da saopšti ko od tajkuna stoji iza njegovih kritika na račun Vučića.

LDP smatra da je tragično da Vučić, uprkos ogromnoj moći "koju je za sebe uzeo i kojom se razmetljivo hvali, prvi potpredsednik vlade, ministar odbrane i komandant svih tajnih službi i dalje mora da se predstavlja kao žrtva preko stranačkih saopštenja".

"Žao nam je što smo suviše ozbiljni da bismo pristali da ćutimo pred Vučićevim tiradama o životnoj misiji i ulozi Eliota Nesa koju je sam sebi dodelio, mimo svih ustavnih, zakonskih i civilizacijskih pravila", navedeno je u saopštenju.

Liberali ocenjuju da SNS i Vučić u javnosti ruše i poslednje ostatke pravne države i da su "okupirali svaki njen segment, javna i državna preduzeća i institucije", dovodeći neuspešne, neobrazovne, nesposobne i poslušne kadrove koji će Srbiju skupo koštati.

LDP i dalje insistira na održavanju sednice skupštinskog Odbora za unutrašnje poslove, kao i da se "red vrati u institucije i da se sačuva zemlja od katastrofe u kojoj politički moćnici uzimaju zakon u svoje ruke".

"Zemlji je potreban red i to je jedini način da svi shvate šta su stvarne ambicije Vučićeve lične vlasti", navode liberali i dodaju da "u vašaru Vučićeve taštine LDP neće učestvovati, ali neće biti ni zadivljena i uplašena publika".

"Umesto toga, radićemo ono što se od LDP kao ozbiljne i reformske opozicije i očekuje i nastaviti da pokazujemo koliko je opasno ono što nova vlast radi pod plaštom promena i navodne borbe protiv kriminala", navedeno je u saopštenju LDP.

Srpska napredna stranka kritikovala je danas lidera Liberalno-demokratske stranke Čedomira Jovanovića zbog njegovih napada na predsednika SNS Aleksandra Vučića i zatražila da objavi ko danas od tajkuna stoji iza njega.

"SNS konstatuje da iza svakog napada uspešnog biznismena i propalog političara Čedomira Jovanovića na predsednika SNS Aleksandra Vučića stoji isključivo finansijski interes i ništa više", navodi se u saopštenju.

Naprednjaci su od Jovanovića zatražili da kaže zašto više ne sme da pomene imena Miroslava Miškovića i drugih biznismena i ocenila da bi mu bolje bilo da objasni čijim i kojim parama su privatizovana Fidelinka i druga preduzeća, "umesto što pokušava da drži lekcije boljima od sebe".

"Uvredljiv ton kojim se Jovanović obraća Vučiću pokazuje da su njegove tajkunske gazde nervozne zbog istraga koje se vode i ne zaslužuju dodatni komentar", navodi se u saopštenju.

Jovanović je za prvog potredsednika Vlade i ministra odbrane Aleksandra Vučića je rekao da je njegova uloga "vrlo konfuzna i opasna po Srbiju".

Kritikujući Vučića, Jovanović je rekao i da on nema ”smisla za upravljanje službama bezbednosti."

”Što se tiče njegove uloge u sistemu ona je po meni vrlo konfuzna i opasna za Srbiju. To je čovek bez ikakvog smisla za upravljanjem službama bezbednosti, a tako nešto radi.

On je pravnik, ministar odbrane i prvi potpredsednik vlade i predsednik partije i kao potpredsednik vlade saopštio je da je policija nezadovoljna radom tužilaštva i da traži smenu specijalnog tužioca. Jasno je da njegova partija vrši pritisak na predsednicu kasacionog suda, jasno da njegova partija vrši pritisak na republičko tužilašto”, rekao je Jovanović.

Liberalno demokratska partija je juče saopštila da traži održavanje hitne sednice skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove, a nakon toga i sednice parlamenta, kako bi se razjasnile sve okolnosti u vezi sa nezadovoljstvom pojedinih pripadnika policije.

Lider LDP je imao zamerku i na način kako Vučić daje izjave, pa je rekao: ”Ne slušam izjave Vučića, jer previše sporo priča, i to toliko traje da ne mogu da dočekam kraj rečenice.”

Osim kritika upućenih konkretno Vučiću, Jovanović je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije kritikovao politiku predsednika Srbije Tomislava Nikolića, ali i politiku vlade, za koju je rekao da se “pretvorila u privatni rat SPS i SNS.”

“Potrebna je ozbiljna rasprava u parlamentu o politici koja treba da se vodi u ovoj zemlji. Ona je potrebna kako bi se stavila tačka na tumaranje Srbije”, poručio je Jovanović i ocenio da “politika koju formuliše predsednik Nikolić, kao i njegov nastup na Generalnoj skupštini UN i stav da Srbija ne treba da žuri ka EU predstavlja najozbiljniju pretnju vitalnim interesima svakog čoveka u zemlji.”

Jovanović je rekao da LDP ne može da se pomiri sa atmosferom u kojoj se politika vlade pretvorila “u privatne ratove SPS i SNS, Dačića i Vučića, i u lov na one koji su bez zaštite kako bi se sa tim plenom izašlo pred narod.”

On je naglasio da je zemlji potreban red i efikasan poredak, a da su “prepreka za to oni koji su na vlasti.”

“A ako nisu, onda neka dođu u parlament da razgovarano, pa ćemo u parlamentu postaviti pitanja da li je evropska Srbija jedini odgovor na endemsku korupciju u zemlji ili je partijska čizma Dačića i Vučića u međusobnom cipelanju ono što će učiniti zadovoljnim sve one koji trpe zbog loše politike”, rekao je lider liberala.

Osvrćući se na izveštaj EK, koji je juče predstavljen, Jovanović je rekao da EU ne traži od Srbije priznanje Kosova, već rešavanje otvorenih pitanja poput severa Kosova i uspostavljanja vladavine pravo na tom delu.

On je ponovio da izveštaj EK doživljava kao poraz onih koji zemlju vode ističući da je rezultat njihovog rada suprotan nastojanjima.

(agencije/MONDO. foto:Tanjug, Zoran Žestić)
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

LDP: Vučiću su na raspolaganju svi mehanizmi države

Izvor: Blic, 11.Okt.2012

Liberalno-demokratska partija u odgovoru na kritike naprednjaka ocenila je da su lideru SNS i prvom potpredsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću na raspolaganju svi mehanizmi države kroz koje može odmah i do kraja da razjasni dileme koje eventualno ima. Jovanović kritikuje Vučića.."Nema nikakve...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.