Izvor: S media, 29.Avg.2012, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuršumlija: Sad svi "dobrovoljno" čiste "po kazni"

Nijedna akcija čišćenja Srbije, nije podigla toliku buru kao čišćenje Kuršumlije. Možda nisu sakupljene tone otpada, ali je na videlo ponovo izašlo stranačko prepucavanje u ovom gradu.

Postali su poznati po tome što su pre par godina sevale pesnice u skupštini, ali i zbog toga što lokalna vlast 2010. nije smenjena jer je žena jednog odbornika prebačena da radi u trećoj smeni!

„Stranačko ludilo“ nastavljeno je pre desetak dana kada su odbornici opozicije >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << prijavili da ih vlast, koju čine SNS i D S S, tera da čiste grad zbog stranačke pripadnosti. Iz centrale DS u Beogradu upozoravaju da se njihovi članovi ponižavaju i zahtevaju od institucija da reaguju.

Kosi travu i ne žali se

S media portal razgovarao je sa predsednikom DS u Kuršumliji Milanom Nikolićem u trenutku dok je kosio travu. Na naše pitanje zašto to radi odgovara:

-Slušajte, u početku je to bilo trapavo urađeno. Terali su samo političke neistomišljenike da rade. Sad su to drugačije organizovali. Pod pritiskom javnosti ili ne znam čega, sada se na akcije odaziva i vladajuća garnitura. Ja moram da odradim tih pet dana. Ne znam zbog čega, ali to je kao akcija da očistimo grad.

Nikolić ne zna da li su predviđene neke mere ukoliko ne ispuni svoje obaveze:

-U nalogu koji sam dobio ne piše šta će se desiti ako se ne odazovem akciji, ali pretpostavljam da bi bile neke sankcije. Akcija jeste u suštini dobra, to nije sporno, ali način na koji započeta je katastrofalan.

Nikolić napominje da je posle reakcije javnosti situacija sada bolje.

-Sada je drugačije. Ja i sada, kao što vidite, čistim grad. Nije loše, ima nekog smisla. Od ponedeljka svi čiste Kuršumliju i to je najvažnije.

URS hoće kod Nikolića

Sa druge strane, članovi Ujedinjenih regiona Srbije zahtevaju da ih zbog, kako navode, torture, primi i predsednik države.

Pokušavaju da nas ponize i na kraju da nas isteraju sa posla na tako nezakonit, neljudski i nečovečanski način. Zbog toga vas molimo da nas primite, kako bismo Vam izneli istinu o akciji čišćenja u Kuršumliji - navodi se u zahtevu.

U instituciji Zaštitnika građana rečeno nam je da će se zaštitnik Saša Janković povodom ovog pitanja obratiti do kraja nedelje, najverovatnije u petak.

U jučerašnjem saopštenju dostavljenom S media portalu navodi se da zaštitnik po sopstvenoj inicijativi, proverava navode o narušavanju prava zaposlenih u opštinskoj administraciji Kuršumlije. Takođe, u saopštenju stoji da se toj instituciji niko od zaposlenih u administraciji u Kuršumliji do utorka nije obratio zbog navodnog kršenja njihovih prava i diskriminacije zbog članstva u određenim političkim strankama.

D.M.

foto: kursumlija.org
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.