Kraj DSS i SNS!

Izvor: Press, 17.Maj.2010, 23:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraj DSS i SNS!

Stranke Tomislava Nikolića i Vojislava Koštunice, koje su pre nekoliko meseci potpisale sporazum o saradnji, od juče su „politički suparnici"
Srpska napredna stranka i Demokratska stranka Srbije, od stranaka koje su potpisale sporazum o saradnji i koje zajedno žele da dovedu do raspisivanja vanrednih izbora, juče su postale „politički suparnici".
Prvo je lider SNS-a >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Tomislav Nikolić ponovio da „nije u koaliciji sa DSS-om", da i od ove stranke „želi da uzima glasove" kao i od drugih političkih partija i da mu je „Vojislav Koštunica politički protivnik".
Na ovo je odmah odgovorio portparol DSS-a Petar Petković, koji je izjavio da su od sada naprednjaci za njih politički suparnici!
- Povodom izjave lidera SNS-a Tomislava Nikolića da DSS vidi kao političkog suparnika, iako sa nama ima potpisan sporazum o saradnji, i na taj način DSS stavlja u istu ravan sa DS-om Borisa Tadića, saopštavamo da smo tu poruku primili k znanju i da su od sada naprednjaci naš politički suparnik, i to po volji lidera SNS-a, a ne DSS-a - kaže Petković. Reagujući na ovu izjavu, predsednik SNS-a Tomislav Nikolić rekao je da mu je žao što Petković nije potpuno shvatio i objasnio svoju izjavu.

- Govorio sam o stanju na političkoj sceni i rekao da su nam prirodni saveznici DSS i NS, da sa DSS-om imamo potpisan sporazum o regulisanju nekih pitanja u Srbiji, a da smo, naravno, svi jedni drugima suparnici dok ne utvrdimo nekakvu zajedničku listu ili politiku, zato što svako od nas želi da osvoji što više glasova. Nisam izvukao DSS kao suparnike i svrstao ih sa DS-om, nego sam rekao da se svi bore za glasove - pravdao se Nikolić, i dodao da sa DSS-om ne želi da se bori „za bilo šta, izuzev za izbore i protiv aktuelne vlasti".
Zbog toga Nikolić kaže da će pozvati DSS i predložiti im sastanak na vrhu.
- Da to jednom konačno raščistimo i vidimo možemo li da usaglašavamo stavove oko najvažnijih pitanja, pošto je očigledno da svako želi da nas posvađa - rekao je Nikolić.
U DSS-u kažu da s rezervom primaju Nikolićevo objašnjenje.
- Sve što smo imali da kažemo rekli smo. Za ostalo ćemo videti narednih dana - kaže Petković.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.