Koštunica: Nismo ubedili SNS da odustane od EU

Izvor: Blic, 29.Sep.2010, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica: Nismo ubedili SNS da odustane od EU

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica naveo je danas da njegova stranka nije uspela da ubedi Srpsku naprednu stranku (SNS) da odustane od politike da Evropska unija nema alternativu.

"Očigledno je da se SNS pridružila >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << trenutno vladajućoj politici da EU nema alternativu koja je već više od dve godine pogubna za državne i nacionalne interese, za srpsku privredu i time za sve građane", navodi se u izjavi Koštunice dostavljenoj agenciji Beta.

Predsednik DSS je naveo da će njegova stranka nastaviti dalje "svojim trećim putem", uverena da samo dosledna državotvorna politika i saradnja sa svim državama na ravnopravnoj osnovi može omogućiti stabilan razvoj države i oporavak privrede.

"Naš cilj je da gradimo Srbiju kao stabilnu državu s jakom privredom, kako ne bi zavisili ni od jednog stranog centra moći. Probali smo da ubedimo SNS da je put bez alternative slepi put i da vodi u propast. Samo slabe države bez vlastite volje mogu slediti politiku koja nema alternativu", ocenio je bivši premijer.

"Oporavak Srbije počeće kada se vratimo sa stranputice da EU nema alternativu i ponovo povedemo zemlju normalnim putem, što znači da nam interesi Srbije i njenih građana uvek budu na prvom mestu", dodao je Koštunica.

DSS i SNS razgovarali su prethodnih nedelja o bližoj saradnji u vezi s raspisivanjem vanrednih izbora, ali su se predstavnici tih opozicionih stranaka razišli u stavu prema EU.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.