Izvor: RTS, 20.Avg.2020, 16:40

Konstituisan lokalni parlament u Pirotu, Vasić novi-stari gradonačelnik

U novoformiranom lokalnom parlamentu u Pirotu, većinu će imati Srpska napredna stranka. U vlasti će participirati još pet stranaka. Umesto u zgradi Gradske uprave, sedica je održana u Domu kulture.
U konstruktivnoj atmosferi, na konstitutivnoj sednici Grada Pirota, koja je trajala svega 90-tak minuta, većinom glasova izabrani su svi organi lokalnog parlamenta. Novi-stari gradonačelnik Vladan Vasić, na toj poziciji je od 2003. godine.

>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Vasić kaže da je čast, zadovoljstvo ali i velika obaveza za njega to što je peti put izabran za gradonačelnik Pirota.
"Nadam se da ću sa novim saradnicima nastaviti put napretka. Nesporno mogu da kažem da smo zaista učinili da Pirot u poslednjih 15-tak godina i više, dosta napreduje," ističe gradonačelnik.
Lokalni parlament činiće odbornici Srpske napredne stranke sa 36 od ukupno 56 mandata a svoje predstavnike imaće još pet stranaka: "Najbolje za Pirot" - 7, SPS - 6, Pokret "Rođeni za Pirot" - 4, POKS - 2 i Srpska desnica jednog odbornika.
Dragana Tončić, šef odborničke grupe SNS- a napominje da imaju obavezu prema glasačima da nastave tamo gde se stalo.
"Takođe se radujem i dobroj i konstruktivnoj opoziciji.Svaki njihov predlog koji bude u službi građana i građanki našeg grada, naravno, biće i usvojen", kaže Tončićeva.
Doktor Žarko Todorović iz pokreta "Najbolje za Pirot" kaže da će raditi samo u interesu Pirota i Piroćanaca. 
"Ako budemo smatrali da su neke strvari dobre za Pirot i Piroćance, daćemo podršku u svakom slučaju", naglasio je Todorović.
I u ostale tri opštine Pirotskog okruga -Babušnici, Beloj Palanci i Dimitrovgradu održane su konstitututivne sednice lokalnih skupština u kojima takođe, Srpska napredna stranka ima najviše odborničkih mandata.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.