Knežević: Kampanja protiv ugovora sa UAE

Izvor: RTS, 20.Jan.2013, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Knežević: Kampanja protiv ugovora sa UAE

Funkcioner Srpske napredne stranke i ministar poljoprivrede Goran Knežević optužio pokrajinsku vladu i pojedine medije da vode "brutalnu kampanju i hajku" protiv predugovora sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima o ulaganjima u srpsku poljoprivredu.

Srpska napredna stranka optužila je pokrajinsku vladu Vojvodine i pojedine medije da vode "brutalnu kampanju i hajku" protiv predugovora sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima o ulaganjima u srpsku poljoprivredu, prenosi Beta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Funkcioner naprednjaka i ministar poljoprivrede Goran Knežević rekao je na konferenciji za novinare da "neki mediji i pokrajinska vlada Vojvodine vode kampanju" protiv sporazuma sa UAE kako bi se "očuvalo postojeće stanje".

"Kampanju vode oni koji se plaše za svoje fotelje i plaše se uspeha ove vlade", rekao je Knežević, ali nije precizirao koji mediji navodno vode kampanju protiv ulaganja Ujedinjenih Arapskih Emirata u srpsku poljoprivredu.

Govoreći o prednostima predugovora sa UAE, Knežević je rekao da će ta arapska država uložiti 100 miliona evra u kupovinu 80 odsto učešća u sedam "propalih poljoprivrednih kombinata" koji duguju više od 30 miliona evra.

Kompanija iz UAE će uložiti još 100 miliona evra u izgradnju sistema za navodnjavanje i poljoprivrednu mehanizaciju, rekao je Knežević.

Knežević je rekao i da je predugovorom predviđeno da UAE zakupi 3.000 hektara zemljišta koje trenutno koristi poljoprivredni kombinat 7. jul. Kako je naveo, cena zakupa će biti od 270 do 300 evra po hektaru, što će, prema Kneževiću, državi doneti godišnji prihod od 750.000 evra.

Vojvođanski premijer Bojan Pajtić odbacio je pre dva dana kritike republičke vlasti da pokrajinska vlada odbija strane investicije.

"Nedopustvo je i neprimereno vređati Vladu Vojvodine zato što traži razjašnjenje sudbine poljoprivrednog zemljišta sa teritorije Pokrajine. Takav način komunikacije u prošlosti je ovoj zemlji donosio samo nesreću i zlo", ocenio je Pajtić.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Neka komšiji crkne krava

Izvor: BKTV News, 20.Jan.2013

Više nisu bitne činjenice, već utisak koji može da se ostavi u javnosti. Poslednji primer je sukob vojvodjanske i republičke Vlade. Novosadjani traže da im se pošalje predugovor  sa Ujedinjenin Arapskim emiratima koji je ministar Dinkić potpisao u Abu Dabiju ,a on stoji na sajtu ministarstva!...

Nastavak na BKTV News...

Knežević optužuje pokrajinsku vladu zbog Emirata

Izvor: Blic, 21.Jan.2013, 07:48

Srpska napredna stranka optužila je juče pokrajinsku vladu Vojvodine, koju vodi Demokratska stranka, i pojedine medije da vode „brutalnu kampanju i hajku“ protiv predugovora sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima o ulaganjima u srpsku poljoprivredu. Goran Knežević..Funkcioner naprednjaka i ministar...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.