Knežević: Donećemo zakon o finansiranju Vojvodine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Nov.2015, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Knežević: Donećemo zakon o finansiranju Vojvodine

Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Goran Knežević izjavio je danas da će ta stranka rešiti pitanje finansiranja Vojvodine.

On je u izjavi za RTV ocenio da predlagač Zakona o finansiranju Vojvodine ne treba da bude resorno ministarstvo, već Skupština Vojvodine.

"To je u njenoj nadležnosti i procedura bi trebalo da ide linijom da poslanici Skupštine Vojvodine predlog zakona upute poslanicima Skupštine Srbije", rekao je Knežević.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
On je dodao da su poslanici vojvođanskog parlamenta predstavnici interesa građana Vojvodine i da su i sami građani Vojvodine, te da zbog toga najbolje znaju da prepoznaju interese pokrajine.

"SNS će odmah po preuzimanju odgovornosti za vođenje javnih poslova u Vojvodini inicirati u pokrajinskoj Skupštini predlog Zakona o finansiranju Vojvodine, nakon čega će on biti upućen našim kolegama u republičkoj Skupštini", rekao je potpredsednik SNS.

On je istakao i da je Demokratska stranka (DS) imala osam godina da reši problem finansiranja Vojvodine, te da će svaki pokušaj Pokrajinske vlade da pokrene to pitanje do izbora u Vojvodini biti u svrhu predizborne kampanje i unapred osuđeno na propast.

"To je i cilj njihovih predloga - da budu nezakoniti i protivustavni, pa da se kaže da neko u Beogradu to nije prihvatio i da se onda izigrava politička žrtva. A u proteklih sedam godina nijedan predlog zakona nije stigao u Skupštinu Srbije", kazao je Knežević.

Prema njegovim rečima, deo predizbornog folklora je i "satanizovanje" političkih protivnika u Vojvodini. "SNS niti će ukidati autonomiju Vojvodine, niti će smanjivati autonomiju Vojvodine. Naprotiv, to pitanje će se sistemski definisati, kako ne bi više bilo nedoumica oko famoznih sedam odsto, nadležnosti i sličnih pitanja, koja su ostala nerešena i otvorena sve ove godine", istakao je potpredsednik SNS.

On je ocenio i da mnogima u Vojvodini odgovara neuređenost vojvođanskog pitanja, ali da više ne sme da se dozvoli da to budu teme političkih kampanja, jer je to poigravanje sa životima građana Vojvodine koji su, kako je kazao, umorni od toga i onih koji ne umeju, nemaju snage i volje da reše probleme u Vojvodini.

Na pitanje da li je poznato ko će biti kandidat SNS za predsednika Pokrajinske vlade na predstojećim izborima u Vojvodini, Knežević je rekao da postoji mnogo kandidata za to mesto, jer je SNS takva stranka u kojoj se, za razliku od drugih, ohrabruje pluralizam.

On je istakao i da svako ko želi mesto premijera Vojvodine prvo mora da prođe kroz strogu selekciju u stranci, gde predstavlja svoj program i ideje za Vojvodinu.

"Tek nakon toga, kada se stranački organi izjasne, može se očekivati i konkretizacija imena kandidata SNS za tu funkciju. Moram da napomenem da ne postoji nikakvo nejedinstvo ili rivalstvo u stranci oko tog pitanja, kako to neki žele da predstave. SNS ima tim za Vojvodinu i mi ćemo preuzeti odgovornost da ispravimo svu nepravdu koja je naneta Vojvodini u prethodnih 16 godina, kao i za to da Vojvodina opet bude lokomotiva razvoja Srbije", rekao je Knežević.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Knežević: SNS ima program za Vojvodinu

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Nov.2015

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Goran Knežević izjavio je danas da ta stranka ima program za Vojvodinu, kao neotuđivi deo države, te da je taj program jasan - bolji i kvalitetniji život građana...U reagovanju na kritike predsednika Pokrajinskog odbora Demokratske stranke...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.