Klub mladih podneo pritužbu na rad Nebojše Kocića zbog partijskog zapošljavanja

Izvor: JužneVesti.com, 16.Jan.2020, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klub mladih podneo pritužbu na rad Nebojše Kocića zbog partijskog zapošljavanja

Prepiska u Viber grupi SNS-a u kojoj se predsednik Opštine Medijana Nebojša Kocić zalaže za partijsku podelu radnih mesta u javnom sektoru izazvala je reakciju Kluba mladih, pa su podneli pritužbu na njegov rad zbog kršenja Ustava Srbije. Predali su je danas na pisarnici Opštine i traže objašnjenje ili izvinjenje Kocica građanima i mladima koji nemaju partijsku knjižicu.

Mladi iz različitih stranaka, ali i oni van političkih partija, okupili su se u neformalnom >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << udruženju Klub mladih grada Niša i revoltirani zbog stranačkog zapošljavanja otišli su na vrata predsednika Opštine Nebojše Kocića po objašnjenje. Ali, nisu ga dobili, nisu ni primljeni, pa su pritužbu ostavili na pisarnici.

Student Radovan Čejović iz Kluba mladih objašnjava da su po Ustavu sva radna mesta pod jednakim uslovima svima dostupna, ali i da političke stranke ne mogu neposredno da vrše vlast.

Zahtevamo da se predsednik Opštine Medijana zvanično izjasni. Ukoliko stoji iza svojih reči, želimo da objasni po kom osnovu poverenici SNS-a imaju prednost u odnosu na sve kvalifikovane i školovane mlade ljude koji, nažalost, odlaze iz našeg grada upravo zbog nedostatka posla - piše u pritužbi.

Ukoliko je, kažu, napravio lapsus ili se kaje, zahtevaju da se izvini svim građanima Medijane koje je uvredio ovakvom prepiskom i deljenjem radnih mesta po partijskoj liniji.

Zato što je ovom izjavom uvredio sve njih stavljajući ih iza partijskih ljudi koji sakupljaju članarine i pune autobuse - napisali su.

Očekuju i odgovor na pritužbu, a zakonski rok je 30 dana.

Čejović kaže da je Kocić prepiskom poslao poruku da partijska knjižica SNS-a predstavlja bolju i jaču kvalifikaciju za posao od znanja, veštine i obrazovanja, pa je samim tim demoralisao mlade.

Za Klub mladih kažu da će se truditi da detektuju probleme i ponude rešenja kako bi od Medijane i Niša napravili bolje mesto za život, ovo im je bila prva akcija, a uskoro će i formalizovati svoje delovanje kroz Statut, organe i registraciju.

Inače, Kocić je do sada reagovao na otkrivenu prepisku komentarom da nema komentar, a poverenik SNS Zvezdan milovanović vikanjem i uvredama.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.