Izvor: Luftika.rs, 23.Nov.2020, 16:35

Kako je vladika Atanasije završio tek u 4. redu na sahrani patrijarha Irineja

Osvedočeni kritičar lika i dela Aleksandra Vučića, penzionisani episkop Atanasije Jevtić, osetio je gnev “predsednika života i smrti” u Srbiji i za svoje javne istupe protiv njega snosio posledice.
Nakon što je vladika Atanasije izjavio da je Vučić obično “laprdalo, lažov i kukavica, kojem ništa ne veruje“, nalazi se na stalnom udaru SNS-ove botovske mašinerije.
Podsećamo, povod za ovakvu izjavu je bilo nezadovoljstvo zbog dodeljivanja ordena Svetoga Save >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << predsedniku na proslavi osam vekova autokefalnosti SPC.

On je tada istakao da se većina episkopa protivi ovakvoj odluci Sinoda SPC i u znak protesta Irineju vratio je panagiju koju mu je patrijarh kao i svim episkopima dodelio u čast jubileja autokefalnosti Crkve, piše Direktno.
– Ovaj kukavica, ovaj jedan običan pričalo i, da ne kažem ružnu reč, laprdalo Vučić. Priča priče kao da smo mi sisali veslo. Nek ide nek priča te priča u svom Bugojnu. Ali neka nam ne soli pamet, čovek koji ni u šta ne veruje. Laže sebe i druge i hoće nama da nametne svoju ideologiju bezbožnu. Kako su to mitovi – pa svu istoriju sveta pokreću veliki mitovi, tj. velike istine koje je Platon nazvao mitovima jer su u stanju da pokrenu mase – govorio je Atanasije Jevtić.
Vučić mu to nije zaboravio. Iako mu je bilo mesto u Hramu Svetog Save, na sahrani patrijarha, u prvom redu, predsednik nije hteo da Atanasija Jevtića gleda dok drži “besedu”…
– Ako on ne veruje neka ostavi svoju neveru za sebe i za ono za šta zastupa, a ne da nameće jednom narodu! Jedan lažov i kukavica i bezobraznik. Ja sam ovde napisao u apelima, on je defetista, plasira narodu defetizam. Ne samo izdaju i predaju potpunu. ’Nije naše sve na Kosovu’, kaže on – a šta to nije naše na Kosovu, neka kaže. Laže kad tako kaže – bio je oštar vladika.
Sekretarijat predsednistva i Backi radili protokol pa vladiku Atanasije i princa Filipa u 4ti red a Andriju Mandica i Pipuna u prvi….
A nije se cuditi.
Neki se plase pogleda. pic.twitter.com/iB42LBO5oZ
— Rock&Folklor ⚔️ (@HercegBluz) November 22, 2020

Kazna je stigla u nedelju sa četvrtim redom…
Predsedniče, skinite masku da vas bolje vidimo

Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.