KONAČNA ODLUKA 29. MAJA: Otkriveno o čemu se razgovaralo na sastanku o ujedinjenju SNS i SPAS

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Maj.2021, 19:29

KONAČNA ODLUKA 29. MAJA: Otkriveno o čemu se razgovaralo na sastanku o ujedinjenju SNS i SPAS

Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević izjavio je danas da će konačna odluka o ujedinjenju te stranke sa SPAS Aleksandra Šapića biti doneta 29. maja

On je rekao da će tada biti održane i sednice Predsedništva i Glavnog odbora SNS.

Vučević je posle sastanka delegacija SNS i SPAS, koje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su predvodili lideri stranaka Aleksandar Vučić i Aleksandar Šapić, rekao da je razgovor o procesu ujedinjenja bio ''dobar i konkretan'' i da je delegacija SNS pokazala puno uvažavanje i poštovanje stranke Aleksandra Šapića.

Kako je naveo, predsednik Vučić je govorio o programskim ciljevima i trenutnom stanju u SNS, uz poseban osvrt na, kako je istakao, ključni strateški plan za razvoj države ''Srbija 2025'' i o tome da li postoji zajednički imenitelj između SNS i SPAS u realizaciji i sprovođenju tih ciljeva.

Vučević je kazao da je prethodnih dana sam čuo mnogo navodnih razloga za ujedinjenje SNS i SPAS, ali da, kako je rekao, nije čuo najlogičniji i istinit razlog.

- To je da SNS i SPAS treba da vežu ciljevi i širenje linije ljudi koji su spremni da se bore za boljitak i jačanje Srbije, da umrežimo i osnažimo sve koji uspeh Srbije ne doživljavaju kao svoj lični neuspeh, nego kao uspeh svih nas. To mora da bude aksiom celog ovog procesa - rekao je Vučević.

Dodao je da su na sastanku zaduženi članovi SNS i SPASA koji će po resorima voditi dalje konkretne razgovore o pravno-tehničkim pitanjima, o ujedinjenju na lokalnim i regionalnom nivou.

Na pitanje da li se razgovoralo o budućoj funkciji Šapića posle ujedinjenja u jednu stranku, Vučević je kazao da se danas nije razgovaralo o funkcijama već o programima i ciljevima, i kako se ujedinjenjem može doprineti daljem razvoju Srbije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.