Izvor: Blic, 06.Avg.2016, 21:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KOLEGI IZ SNS "NAMESTILI" BAZEN Evo kako se namiruju partijski kadrovi u Srbiji

Čelnici opštine Vladimirci dali su opštinski bazen u zakup stranačkom kolegi koji je ostao dužan opštini milion dinara za prošlu godinu.

Zakupac Vojislav Glišić na odborničkoj je listi SNS u tom gradu, gde je ta stranka na vlasti. Trgovinska radnja "Mom Bobovik", čiji je vlasnik Glišić, dobila je bazen u zakup na tri godine. Da apsurd bude veći, na oglas su mogli da se jave samo raniji zakupci koji imaju godišnji promet od šest miliona dinara. Te uslove ispunjava >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << samo Glišićeva firma.

- Predsednik opštine Milorad Milinković je u nameštenoj javnoj licitaciji dao partijskom kolegi bazen koji vredi milion evra. Isti taj Glišić nije platio milion dinara za korišćenje tri lokala na pomenutom bazenu tokom prošle godine - tvrdi za „Blic“ Janko Đurić, bivši predsednik opštine.

On tvrdi da se izdavanjem bazena opština odrekla naplate više od pet miliona dinara prihoda.

Bazen u Vladimircima izgrađen je pre tri godine za oko milion evra i poveren na gazdovanje JKP "Izvor". Tokom 2015. godine zakupac lokala na bazenu bila je radnja "Mom Bobovik", koja je za 1,5 miliona dinara izlicitirala sve objekte na bezenu.

- Od navedene sume, uplaćeno je samo 500.000 dinara, a preostali milion pokušali su preko nadzornog odbora tog javnog preduzeća da otpišu. Predsednik opštine Milorad Milinković svesno je prekršio ugovornu obavezu u kojoj je član njegove partije, a zakupac bazena bio je dužan da avansno uplati ugovoreni iznos, koji do dana današnjeg nije uplaćen - tvrdi Dragan Simeunović, predsednik opštinskog odbora SPS u Vladimircima.

On kaže da su godišnji prihodi bazena 2,5 miliona dinara i da nije jasno zašto se "Izvoru", koji je do sada gazdovao bazenom, ukida pravo da ubira prihode od ulaznica i ležaljki.

S druge strane, Milinković odbacuje optužbe i kaže da je odluka o izdavanju bazena u zakup doneta jer je Javno preduzeće "Izvor" u dubiozi.

- Ti koji se sada bune doveli su "Izvor" u dubiozu. Kako je preduzeće u minusu ako su imali takve prihode? Radnici nisu redovno dobijali plate, ostalo je osam zaostalih ličnih dohodaka. A na licitaciji je svako mogao da učestvuje - kaže Milinković i tvrdi da ne zna da li je zakupac izmirio sve obaveze iz prošle godine.

Prihodi četiri miliona dinara

Pomenuti odbornici su dostavili i podatke o prihodima i rashodima bazena za prošlu godinu, pozivajući se na podatke JKP "Izvor". Nešto više od četiri miliona dinara je prihod od ulaznica, ležaljki, suncobrana, kao i ulaznica za noćno kupanje, dok su rashodi za struju, vodu, spasioce i dezinfekciona sredstva oko 1,8 miliona dinara.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.