KO SE PLAŠI TOME JOŠ!

Izvor: Kurir, 07.Feb.2011, 09:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KO SE PLAŠI TOME JOŠ!

BEOGRAD - Ne plaše se Tomislava Nikolića! Predstavnici vlasti opušteno reaguju na najavu lidera SNS da će, ukoliko ne budu raspisani vanredni izbori, 5. aprila ispred parlamenta sesti na stiropor i neće ustati do novog izlaska na birališta!

BEOGRAD - Ne plaše se Tomislava Nikolića!

Predstavnici vlasti opušteno reaguju na najavu lidera >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << SNS da će, ukoliko ne budu raspisani vanredni izbori, 5. aprila ispred parlamenta sesti na stiropor i neće ustati do novog izlaska na birališta!

Potpredsednik DS Dragan Šutanovac kaže da su građani, iako su se okupili u velikom broju, nakon nastupa govornika shvatili da im se nudi politika devedesetih godina.

- Nikolić je pokazao ono što većina građana zna, a to je da umesto rešenja problema nudi stiropor. Baš kao što je ne tako davno ponudio da Srbija bude rupa u evropskom tepihu. Umesto da ponude rešenja uz kritiku vlasti, napravili su takvu predstavu da građani ne mogu da razumeju ko su „kursadžije“, a ko političari koji žele da vode zemlju - naglašava Šutanovac.

Predsednik IO SPS Branko Ružić ocenjuje da je održani skup bio civilizovan:

- Simbolika priče o stiroporu jasno govori o bezidejnosti i manjku ponude boljeg sutra građanima.

Potpredsednik SPO Srđan Srećković podseća da su demonstrantima nekada glave bile u torbi.

- Nadam se da će biti dosledni i demonstrirati do proleća sledeće godine, kad će biti izbori - poručuje Srećković.

Balint Pastor, potpredsednik SVM, smatra da će Nikolić svojim gestom doprineti prodaji stiropora.

- U demokratskim država vlada pada u parlamentu, a ne ispred njega. Ako se bude sakupilo više desetina hiljada ljudi i dan za danom budu sedeli ispred parlamenta, Vlada će imati plan šta da uradi - poručuje Pastor.

I potpredsednik LSV Bojan Kostreš tvrdi da će se izbori održati u predviđenom roku.

- Pravo opozicije je da traži vanredne izbore, ali meni to u ovom momentu ne deluje kao realna opcija. Funkcionisanje države biće nesmetano - zaključuje Kostreš.

Konačno, lider SDPS Rasim Ljajić apeluje da se problem u komunikaciji reši razgovorima.

- Nezavisno od toga da li će Nikolić doći sa stiroporom pred Skupštinom, činjenicu da je zemlja u velikoj krizi možemo rešiti samo dijalogom vlasti s opozicijom - poručuje Ljajić.

Perić: Prvo neka sedne

Potpredsednik PUPS Đura Perić ne veruje previše predstavnicima SNS.

- Neka Tomislav Nikolić prvo sedne na stiropor, pa ćemo videti. Do tada ćemo imati stav o tome - kaže Perić.

Grubješić: Zar da mu verujemo?

Potpredsednica G17 plus Suzana Grubješić pita se da li bi trebalo verovati baš svemu što obeća Tomislav Nikolić:

- Do sada je svaki put nakon gubitka izbora obećavao povlačenje u Bajčetinu. Ne da se nije povukao, nego bi da postane Gandi! Ako je i od Tome, mnogo je!
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Šutanovac: Izbori će biti kada im je vreme

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Feb.2011

BEOGRAD -..Bez obzira na želju opozicije da se dese prevremeni izbori, oni će biti kada im je vreme, izjavio je potpredsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac, komentarišući zahtev opozicije, koji predvode naprednjaci, da u roku od dva meseca budu raspisani izbori..."Činjenica je da su i građani...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.