Jovičić: DS želi da sve u zemlji propadne

Izvor: RTS, 24.Jul.2014, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovičić: DS želi da sve u zemlji propadne

Potpredsednik Izvrsnog odbora SNS-a Aleksandar Jovičić rekao je da DS podnosi inicijativu Ustavnom sudu za ocenu zakona o saradnji vlada Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata zato što želi da sve u zemlji propadne i bude neuspešno.

Jovičić je novinarima u sedištu SNS-a rekao da je inicijativa DS-a, reakcija onih koji bi voleli da sve bude neuspešno i da propadne, da JAT bude firma kakva je bila sa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << možda jednim ispravnim avionom a možda bi voleli i da avion padne.

On je rekao da je "Etihad" danas uspešna kompanija a "Er Srbija" lider u regionu i da način na koji je ta kompanija oporavljena, treba da posluži kao primer i za druga javna preduzeća.

Jovičić je reagovao i na autorski tekst u "Nedeljniku" lidera demokrata, Bojana Pajtića, u kojem se on izvinio što je SNS došla na vlast.

"Bojan Pajtić se izvinuo za poslednje četiri godine a ja moram da podsetim da je DS bila na vlasti više od deset godina. Tačno je da se Pajtić izvinuo građanima Srbije i Vojvodine zbog decenijske pljačke zbog koje je 350.000 ljudi ostalo bez posla, a građani su dobili izvinjenje i za 2,7 milijardi ukradenih dinara u Razvojnoj banci Vojvodine", kazao je Jovičić.

On je naveo i da DS nije "kičma razvoja srednjeg sloja" i da je poslednjih godina, ta stranka radila sve "kako bi upropastila građane i privredu".

Jovičić se osvrnuo i na reakcije DS-a zbog Dragoslava Kosmajca, koga je premijer Aleksandar Vučić označio kao najvećeg trgovca drogom u Srbiji.

Prema Jovičićevim rečima, pravi razlog za napade demokrata je činjenica da su funkcioneri te stranke omogućili Kosmajcu izgradnju 15 objekata bez građevinskih dozvola.

"Ko je to omogućio iz opštine Zvezdara, kojom demokrate vladaju više od jedne i po decenije? To je razlog zašto oni nervozno reaguju kad je u pitanju Kosmajac", ocenio je Jovičić.

On je rekao da su institucije u Srbiji nezavisne i da rade na ovom slučaju i dodao da, ako se ispostavi da je neko kriv, da će brzo biti sproveden pred lice pravde.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.