Jovanović: Pre 2 godine uz balone poboljšavali uslove na pijaci, a sada je ruše

Izvor: JužneVesti.com, 08.Feb.2022, 09:54

Jovanović: Pre 2 godine uz balone poboljšavali uslove na pijaci, a sada je ruše

Cvetna pijaca i njeno iseljenje iz centra Niša za odbornika Kolicije “Niš, moj grad” je tužna slika Niša. Ovoj slici dodaje i informaciju da je jedna te ista vlast okupljena oko SNS pre 2 godine uz balone i u svečarskoj atmosferi poboljšavala uslove na Cvetnoj pijaci, a danas je ruši i seli.

Čelnici Grada su, kaže, do sada više puta selili pijacu i autobusku stanicu, ali samo pred izbore.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << />
Ljudi, vama je sve predizborna kampanja, nemate plan, idete karavanima tamo–vamo, vozikate se danima, noćima, a ništa ne rešiste, samo prazne priče, a sve radite na štetu građana Niša koji pokušavaju da zarade za hleb - zaključuje Jovanović.

Međutim, ovog puta se došlo do rušenja i preseljenja, a to je i trenutna slika na Cvetnoj pijaci. Jovanović kaže da je to tužna slika, jer su i pijace ogledalo jednog grada.

Još više zabrinjava činjenica da je pre samo dve godine svečano proslavljeno otvaranje nove kapije na Cvetnoj pijaci, a sutra na tom mestu neće biti ni tezge odlukom iste vladajuće većine koju okuplja SNS. Tržnica se pre dve godine pohvalila što je otvorila još jednu kapiju; foto: JKP Tržnica Niš

To deluje kao da je pre dve godine bila neka druga lokalna vlast, a ne isti već deset godina. To dokazuje da nemaju plan, koncept i viziju, ne samo u JKP Tržnica nego i u ostalim gradskim preduzećima, a ni u gradu uopšte. Sa druge strane imamo Buvljak koji se proteže velikim delom gradske Tvrđave, pa po tome Niš više liči na Istanbul sedamdesetih godina, a ne na moderan grad. Tako da rušenjem Zelene pijace i otvaranjem pogleda ka Beogradskoj kapiji ne rešavaju problem Tvrđave na sveobuhvatan način - objašnjava Jovanović.

Podsetimo, priča oko preseljenja Cvetne pijace i otvaranja Tvrđave aktuelizovala se pre nekoliko meseci kada su zakupci lokala i tezgi dobili rešenje o rušenju.

Ovih dana se tezge premeštaju na Zelenu pijacu, za one koji imaju da plate skupčji zakup, a ima i onih koji ne znaju gde i kako nastaviti svoj posao.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.