Prepucavanje DS i SNS oko TV duela

Izvor: B92, 09.Okt.2013, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prepucavanje DS i SNS oko TV duela

Beograd -- DS tvrdi da SNS tri nedelje izbegava da se Nebojša Stefanović u TV duelu na javnom servisu suoči sa Draganom Đilasom. SNS to demantuje i predlaže ponedeljak.

Demokrate kažu da to izbegavanje pokazuje da ne samo da SNS nema plan za razvoj Beograda, nego nema ni argumente i činjenice koje bi izneo pred Dragana Đilasa.

"Televizijska emisija zakazana za petak na RTS-u, za koju gospodin Stefanović tri nedelje nije mogao da nađe termin, i za koju je Dragan Đilas >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bio raspoložen svaki dan u prethodne tri nedelje, ponovo je otkazana na insistiranje Stefanovića koji, očigledno, na ovaj način izbegava suočavanje", saopštava DS.

Ta stranka poziva predstavnike SNS-a i da svoje zamerke o Beogradu više ne iznose tako što stoje na stepeništima i najavljuju istrage u Skupštini Srbije, nego da to čine tamo gde Dragan Đilas može na njih da odgovori.

DS poziva naprednjake da konačno pred građane izađu sa planom za Beograd ili da prestanu da ih obmanjuju da takav plan uopšte imaju.

Srpska napredna stranka demantovala je danas tvrdnje demokrata da šef beogradskog SNS Nebojša Stefanović tri nedelje izbegava duel na RTS sa liderom DS Draganom Đilasom istakavši da je Stefanović, u svakom trenutku spreman za to suočavanje.

Navodeći da je užasnuta "izmišljotinama" DS o tom duelu, SNS ističe da je "Stefanović spreman da se u svakom trenutku suoči sa Đilasom i iznese ozbiljnu argumentaciju o katastrofalnom vodjenju i teškoj situaciji u kojoj se Beograd danas nalazi zahvaljujući upravo Đilasu".

Ta stranka u saopštenju ističe i da je Stefanovcih spreman da" iznese program mera SNS" o vraćanju dostojanstva prestonici Srbije.

Naprednjaci tvrde da je "Stefanović vrlo rado izašao u susret i Đilasu, i RTS-u, i da je dogovoren termin TV duela bio za 04.10.2013.godine, u emisiji "Oko“ na prvom programu RTS."

"Pošto Đilasu nije odgovarao taj termin, Stefanović je pristao da bude pomeren TV duel za 11.10.2013. godine, takodje u 18.25 časova, u istoj emisiji, i na istom kanalu", navodi SNS.

Ta stranka ističe da "sve što su demokrate iznele u svom saopštenju je na nivou njihovih fikcija, smišljenih laži, manipulacija gradjanima i, nažalost, loše organizacije RTS-a, odnosno ljudi koji su radili na dogovaranju emisije".

"Đilas jedino razmišlja o sopstvenoj promociji i novom iskrivljavanju činjenica, a ne o dobrobiti Beogradjana," ocenjuje SNS.

DS: Molimo Stefanovića da nas obavesti kad može da učestvuje

Demokratska stranka je saopštila da su "tvrdnje SNS-a o TV duelu Dragana Đilasa i Nebojše Stefanovića ordinarna laž".

"Istina je sledeća - Demokratska stranka je od Radio televizije Srbije dobila poziv da njen predstavnik 16. septembra učestvuje u emisiji "Oko" o Beogradu, u kojoj bi predstavnik SNS-a bio Aleksandar Jovičić. Nakon saopštavanja da će zbog aktuelnosti teme sa naše strane gost biti gradonačelnik Dragan Đilas, SNS je rekao da se ne slaže sa tim da u emisiji sa Đilasom bude Jovičić, da će njihov predstavnik biti Nebojša Stefanović, ali da će termin za emisiju, koja će verovatno biti krajem nedelje, potvrditi u toku te nedelje", saopšteno je iz DS.

"Odgovora ni SNS-a ni RTS-a nije bilo sve do utorka, 1.10, kada je SNS, posle katastrofe koju je u Utisku nedelje doživela Zorana Mihajlović, odlučila da ipak prihvati dolazak u Oko. Na predlog Stefanovića, kao termin emisije je dogovoren ponedeljak 07.10, i na taj termin gospodin Đilas je pristao. Posle je javljeno da g. Stefanović ipak ne može u tom terminu i dogovoreno je, opet na predlog gospodina Stefanovića, da emisija bude u petak 11.10.", navodi se u saopštenju i dodaje:

"Danas nam je javljeno da se zbog oproštaja Dejana Stankovića emisija ne može emitovati u redovnom terminu u 18:25. Demokratska stranka je prihvatila i da se emisija emituje u nekom drugom terminu, ili da se emituje neki drugi dan, ali SNS je to odbio. Ukoliko zaista prihvata takvu emisiju, molimo gospodina Stefanovića da nas obavesti koji dan i u koliko sati može u njoj da učestvuje, i Dragan Đilas će se u njoj sasvim sigurno pojaviti," saopštila je portparolka DS Aleksandra Jerkov.

SNS: Prihvatljiv je ponedeljak

SNS je poručila je večeras da je za tu stranku prihvatljiv ponedeljak kao novi termin za TV duel šefa beogradskih naprednjaka Nebojše Stefanovića sa predsednikom DS-a Draganom Đilasom.

"Kao što smo bezbroj puta do sada saopštili, Nebojša Stefanović je spreman uvek, i na svakom mestu, da objasni Draganu Đilasu koliko je unazadio život Beograđana i uništio prestonicu, tako da nam je prihvatljiv i novi termin, u ponedeljak, u bilo koje vreme, naravno pod uslovom da se Đilas ponovo ne predomisli", navodi se u saopštenju.

Navodeći da nema vremena da se bavi halucinacijama demokrata i njihovim besmislenim saopštenjima, SNS je saopštio da je Draganu Đilasu "očigledno najbitnija stvar u životu ta da bude u televizijskoj emisiji, gde bi mogao da pokaže svoje jeftine marketinške trikove, koji, na njegovu žalost, više ne prolaze kod građana".

RTS je, u međuvremenu, saopštila da, zbog prenosa fudbalske utakmice Srbija-Japan, nije u mogućnosti u petak da emituje emisiju "Oko" u kojoj je planirano gostovanje funkcionera SNS-a i DS-a.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DS: Naprednjaci ponovo izbegavaju duel, a kritikuju po stepeništima

Izvor: Blic, 09.Okt.2013

Televizijska emisija zakazana za petak na RTS-u, za koju predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović tri nedelje nije mogao da nađe termin, i za koju je Dragan Đilas bio raspoložen svaki dan u prethodne tri nedelje, ponovo je otkazana na insistiranje Stefanovića koji,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.