Ješić: Pokrajinska vlada ne treba da podnosi ostavku

Izvor: Press, 24.Mar.2013, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ješić: Pokrajinska vlada ne treba da podnosi ostavku

Napominjući da RBV ne bi bila u problemima da je uspela da naplati svoja velika potraživanja od mnogih preduzeća, Ješić je istakao da prvo nadležni organi treba da rade svoj posao kad je reč o ispitivanju poslovanja te banke.
“A naprednjaci, socijalisti i ursovci koriste realne teškoće RBV za napad na pokrajinsku administraciju, jer drugu argumentaciju nemaju”, rekao je Ješić u intervjuu novosadskom Dnevniku i dodao da iste nevolje imaju i sve druge banke jer “ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << može bankarski sistem biti bolji od privrede". "Ako je posrnula privreda posrću i banke”, kaže on.
Veliki broj preduzeća “koja su kupljena od države, sumnjivim kapitalom, danas bi i dalje bila u tim, sumnjivim rukama da nije bilo Razvojne banke Vojvodine”, rekao je Ješić i dodaje da je uz pomoć RBV taj kapital ponovo vraćen u državne ruke, čime je omogućeno da sada bude prodat kompaniji Al Dahri.
“Nažalost, istovremeno je Razvojnoj banci onemogućeno da od tih istih preduzeća naplati silna svoja potraživanja, jer da jeste, ona ne bi bila u problemima, naprotiv”, istakao je Ješić.
On je ponovio da je na nadležnim organima da utvrde činjenice i skrenuo pažnju na to da je “ogromna razlika između kriminala i proceduralnih grešaka”.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.