Jeremić nastavlja sa uvredama na račun predsednika

Izvor: B92, 09.Feb.2019, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Jeremić nastavlja sa uvredama na račun predsednika"

Potpredsednica Vlade Srbije i članica Predsedništva SNS, Zorana Mihajlović reagovala je na izjave predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića.

Ona je izjavila da umesto da pred građane izađe sa politikom za koju se zalaže, Jeremić nastavlja sa uvredama i na svaki način pokušava da našteti ugledu Srbije.

"Uvrede koje Jeremić iznosi na račun predsednika Srbije više govore o samom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Jeremiću, jer građani mogu da vide da u Srbiji dolaze najveći svetski lideri, kao što je i predsednik Srbije njihov gost. Rezultat tih poseta i dobrih odnosa su nove investicije, radna mesta i očuvanje strateški važnih kompanija, dok Jeremićeve inicijative imaju za cilj samo ostvarenje njegovih ličnih interesa", navodi Mihajlovićeva.

"Jeremić ovakvim napadima samo pokazuje da je neko kome, pre svega, građani Srbije ne mogu da veruju, jer pred njih ne izlazi sa jasnom politikom ni po jednom pitanju koje je važno za budućnost Srbije, od pitanja Kosova, preko odnosa u regionu, do ekonomskog razvoja koji bi vodio boljem životu građana", istakla je Mihajlovićeva.

Predsednik Narodne stranke i predsedavajući Savezu za Srbiju Vuk Jeremić izjavio je ranije da predsednik Srbije Aleksandar Vučić krupnim koracima "grabi ka provaliji", da će ga i "stranci pustiti niz vodu", a građani i opozicija sve masovnijim protestima i bojkotom institucija naterati da obezbedi fer i demokratske uslove za izbore na kojima će vlast biti promenjena."Vučić ne može nazad, a ne može više da ignoriše da je na ulicama sve više ljudi, i moraće na kraju da izađe u susret njihovim zahtevima. Vlast će se uskoro suočiti sa po nju izuzetno neprijatnom činjenicom da su institucije u dubokoj krizi legitimiteta", rekao je Jeremić televiziji N1.

Prema njegovim rečima, "lideri opozicije mogu da očekuju telefonske pozive Vučića, poziv na sastanak da se posavetuju kako da se izađe iz ovog ludila".

"Mislim da su neki razgovori već obavljeni, ali nemam dokaze za to", naveo je Jeremić i dodao:" Nema tajnih dilova i pregovora s diktatorom".

Jeremić je rekao da bi "jako voleo" da Vučić raspiše vanredne izbore pod postojećim uslovima, jer bi to potpuno homogenizovalo opoziciju i bilo nepogrešiv pokazatelj ko je zaista protivnik režima, a ko nije.

"Ako izbori ne budu raspisani, to će biti nešto složeniji scenario, za koji imamo jasno artikulisan sled koraka određenih Sporazumom sa narodom. Ovo je važna etapa na putu ka uspostavljanju slobode i normalnosti u Srbiji. Prva etapa je bila formiranje SZS, Sporazum je proširio front, dok je treći korak promena sistema kojim će se reformatirati postojeći autokratski poredak", naveo je Jeremić.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mihajlović: Jeremić je neko kome Srbija ne može da veruje

Izvor: Beta, 09.Feb.2019

Potpredsednica Vlade Srbije i članica Predsedništva Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović izjavila je danas da predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić pokazuje da je neko kome Srbija ne može da veruje i da njegove inicijative imaju za cilj samo ostvarenje ličnih interesa.Mihajlović je rekla...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.