Jedna sednica, tri lokacije, za kvorum i kroz prozor

Izvor: RTS, 15.Okt.2015, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedna sednica, tri lokacije, za kvorum i kroz prozor

Juče prekinuta sednica šabačkog parlamenta danas je završena, ali posle još jednog prekida i preseljena na drugu lokaciju. Ukratko: jedna sednica, dva dana, dva prekida, tri lokacije, dve televizije i tri prenosa.
Sednica šabačke skupštine prekinuta je juče, nakon odbijanja odbornika SNS-a da napusti govornicu. Rad skupštine bio je onemogućen zbog raspisanih izbora u Mrđenovcu za koje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << opozicija tvrdi da su nepravedno i nezakonito raspisani, a predsednik Skupštine da je sve urađeno po zakonu, jer je pet od sedam članova podnelo neopozive ostavke.

Odbornici SNS-a tvrde da su ostavke iznuđene i da mora biti uvaženo što su se dvojica članova posle osam dana predomislila i povukla ostavke.
Zbog izbora za Savet Mesne zajednice u Mrđenovcu, najpre jedan, a potom ni svih jedanaest odbornika SNS-a nisu želeli da napuste govornicu ni na nastavljenoj sednici u Kulturnom centru.
Isti scenario kao juče: predsednik Skupštine ponovo je zbog narušavanja reda i nemogućnosti rada, izrekao mere udaljenja, prekinuo zasedanje i nastavak zakazao na novoj lokaciji za sat vremena.
Ko je pre stigao taj je i ušao u salu Centra za stručno usavršavanje. Ulazak odbornika SNS-a kojima je izrečena mera, sprečilo je obezbeđenje, a oni su sprečili ostale odbornike, među kojima i gradonačelnika.
I dok se ispred zgrade verbalno prepucavalo, bez incidenata, i brojalo koje je ispred a ko unutra, u Sali je održan treći nastavak šabačke skupštine. Da li su odbornici ušli kroz vrata ili neki i kroz prozor - tek, bilo ih je dovoljno za kvorum.
 "Sve je bilo po poslovniku, sve je bilo regularno, tri puta sam prozvao odbornike za regularno održavanje sednice", ističe Slobodan Mirković, predsednik Skuptine grada Šapca potreban je broj 35 odbornika a bilo nas je trideset šest."
Sednica je protekla bez problema, na dnevnom redu 23 tačke, odluke jednoglasno usvojene. Šabački parlamentarizam: 24 zasedanja, zbirno rečeno, jedna sednica, dva dana, dva prekida,  tri lokacije, dve televizije i tri prenosa.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

ŠAPČANI ZASEDALI U TRI SALE Odbornici na sednicu ulazili i kroz prozor zbog opstrukcije SNS

Izvor: Blic, 15.Okt.2015

Sednica Skupštine grada Šapca završena je danas posle dva dana i promene tri skupštinske sale zbog opstrukcije opozicionih odbornika SNS...Zasedanje je počelo 14. oktobra u sali Više pedagoške škole, ali je prekinuto nakon utvrđivanja kvoruma i dnevnog reda pošto odbornik SNS Blaža Knežević...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.