Jedan od pet miliona: SNS fingira demokratiju, treba da obnovi gradivo o civilizacijskim vrednostima

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Avg.2019, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedan od pet miliona: SNS fingira demokratiju, treba da obnovi gradivo o civilizacijskim vrednostima

Udruženje "Jedan od pet miliona" optužilo je danas vladajuću Srpsku naprednu stranku (SNS) da "fingira" demokratiju i pozvalo je da se pridruži sutrašnjem protestu u Beogradu kako bi "obnovila gradivo o civilizacijskim vrednostima koje kao društvo moramo da baštinimo".

Udruženje je u saopštenju upitalo vladajuću stranku >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << "da li je demokratija kada učesnike mirnih protestnih šetnji predsednik države i njegovi najbliži saradnici nazivaju fašistima, izdajnicima, ološima i lopovima i to u višesatnim monolozima i vanrednim konferencijama za štampu kako bi zataškali svaku mogućnost da građani čuju istinu".

"U sred SNS 'demokratije', lider opozicije umesto prostor na javnom servisu dobije metalnu šipku u glavu, a njegovi napadači bivaju oslobođeni posle 48 časova. Da li je Dejan Bagarić, pretučeni student iz Novog Sada, a učesnik protesta dokaz SNS demokratije?

Da li je Uroš Janjić, izbodeni student dokaz SNS demokratije", upitali su iz udruženja "Jedan od pet miliona".

Ocenili su da u demokratiji "građani ne moraju na ulici da traže svoja prava, parlament nije obesmišljen, u njemu se iznose argumenti i činjenična stanja, umesto laži, a u njemu sedi opozicija sa kojom se vodi dijalog, a ne medijski rat".

"Demokratija jeste kada ljudi glasaju po slobodnoj volji, u fer izbornom okruženju, bez pretnji da će izgubiti posao i bez crnih džipova koji kruže po gradu na dan izbora radi zastrašivanja. Kada građane ne laže javni servis koji oni plaćaju, e, to je demokratija", naveli su iz udruženja i pozvali građane da se pridruže sutrašnjem protestu kod Terazijske česme u Beogradu u 19 časova.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.