Javni dug se smanjuje, biće ispod 40 odsto

Izvor: B92, 29.Avg.2018, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Javni dug se smanjuje, biće ispod 40 odsto"

Majdanpek -- Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić izjavio je da će javni dug na kraju ove godine ili 1. januara sledeće biti ispod 49 odsto.

Kako je rekao to je važno za budućnost naše dece, i poručio da samo marljivim radom može zemlja da napreduje, projektima i planovima, a ne obećanjima.

Vučić je u Rudnoj glavi, u opštini Majdanpek gde se u nedelju održavaju lokalni izbori, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao da je tu dolazio i kao premijer i sada kao predsednik, da se vidi da se radi ali da ima još mnogo toga što treba uraditi.

Kako je rekao, javni dug se smanjuje, za dve godine biće i ispod 40 odsto, kako deca ne bi plaćala naše ili dugove naših očeva.

Istakao je da je to postignuto radom i trudom, za razliku od drugih koji su imali pristup "hajde da se zadužimo" i nije ih bilo briga da li ćemo biti zaduženi kao Grčka što je bila.

"Tu budućnosti nema" rekao je i podvukao da smo nekada bili najlošiji, a sada imamo treći rast BDP u Evropi, odmah iza Poljske i Irske, a treću godinu za redom imamo suficit u budžetu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vučić: Javni dug Srbije na kraju godine ISPOD 49 odsto

Izvor: Blic, 30.Avg.2018, 07:45

Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić izjavio je da će javni dug na kraju ove godine ili 1. januara sledeće biti ispod 49 odsto.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.