Izgradili smo 300 km auto-puteva, otvaraju se vrata za nove fabrike i investicije

Izvor: B92, 11.Nov.2019, 09:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Izgradili smo 300 km auto-puteva, otvaraju se vrata za nove fabrike i investicije"

Beograd -- Otvaranje Istočnog kraka Koridora 10 je događaj koji najbolje ilustruje rezultate SNS-a i predsednika Aleksandra Vučića, kaže finansija Siniša Mali.

"U poslednje vreme izgrađeno preko 300 kilometara auto-puteva, što donosi nove fabrike i investicije. Novi auto-putevi spajaju ljude, dovode nove investitore. Mi smo došli u situaciju da višedecenijske snove ostvarimo. To nam daje za pravo da sanjamo velike snove", kazao je Mali i dodao da zbog otvaranja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << auto-puta Srbija privlači najviše stranih direktnih investicija.

Ministar Mali se osvrnuo i na benifite koje donose moderne saobraćajnice.

"Kada pričate sa investitorima, oni kažu da hoće auto-puteve, da hoće brže prelaske granica, zato je značajan sastanak u Ohridu", naglasio je Mali i istakao da je značajno da mladi ne odlaze iz zemlje i da treba gledati u budućnost.

Ministar Mali ističe da je zona slobodne trgovine značajna i za Evropsku uniju i dodaje da je "mali Šengen" značajan za ceo region.

Mali je naglasio da je Srbija na evropskom putu i da "mali Šengen" nije nekakva uteha nego da smo, kako kaže, zajedno jači.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na B92...






Povezane vesti

IZGRAĐENO VIŠE OD 300 KILOMETARA AUTOPUTEVA Mali: "Moderne saobraćajnice dovode investitore i fabrike"

Izvor: Blic, 11.Nov.2019

U poslednje vreme izgrađeno je više od 300 kilometara auto-puteva, što donosi nove fabrike i investicije, izjavio je ministar finansija Srbije Siniša Mali.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.