Iz SSP-a kažu da Cvetanović ne želi da osnuje Fond za lečenje dece, a SNS odgovara da već pomažu deci

Izvor: JužneVesti.com, 16.Feb.2024, 11:50

Iz SSP-a kažu da Cvetanović ne želi da osnuje Fond za lečenje dece, a SNS odgovara da već pomažu deci

Da gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović već četvrtu godinu zaredom ne želi da osnuje Fond za lečenje dece obolele od karcinoma u inostranstvu, što je predložila Stranka slobode i pravde, a sa druge strane ne smanjuje troškove putovanja i "pravi sebi žurke u najeksluzivnijoj diskoteci na Balkanu za 3.000 zvanica", ističe Jelena Spirić, narodna poslanica i predsednica GrO SSP Leskovac. Na njeno saopštenje reagovali su >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << iz leskovačkog SNS napominjući da Grad Leskovac svake godine NURDOR-u pomaže sa 550.000 dinara i pitaju Spirićku da li ona izdvaja od svoje plate za pomoć bolesnoj deci.

Na Svetski dan dece obolele od raka, koji je obeležen juče, narodna poslanica Jelena Spirić podsetila je da je Stranka slobode i prave predložila osnivanje Fonda za lečenje dece, ali da gradonačelnik Leskovca to već godinama ne prihvata.

Prema podacima NURDOR-a, na jugu Srbije od karcinoma oboli pedesetoro dece uglavnom od mekotkivnog tumora, raka kostiju i neizlečivih tumora centralnog nervnog sistema. Gradonačelnik Cvetanović, koji je po obrazovanju lekar, nema misiju da svako navedeno dete obolelo od raka mora imati najbolje moguće lečenje, ali ima da sebi napravi što bolju žurku, poput poslednje u najekskluzivnijoj diskoteci na ovom delu Balkana i to sa 3.000 zvanica - navodi Spirić.

Napominje i da Cvetanović "bahato troši novac Leskovčana na šetkanje", jer je celu jednu godinu svoje vladavine proveo na službenim putovanjima.

Na saopštenje Jelene Spirić odgovorili su iz SNS Leskovac svojim saopštenjem u kojem navode da ona "zloupotrebljava decu, obolelu decu, da skrene pažnju na sebe i pokuša da prikupi političke poene".

Podsetimo na činjenicu da Grad Leskovac i Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga, na inicijativu gradonačelnika, odnosno predsednika Skupštine osnivača CRJP, dr sci. med. Gorana Cvetanovića svake godine podržavaju rad NURDOR-a, Udruženja roditelja dece obolele od raka i da su za te namene opredeljena sredstva u ukupnom iznosu od 550.000 dinara. Ova podrška će biti nastavljena i u narednim godinama - pišu iz SNS-a.

Pitaju i poslanicu Spirić na koji način ona pomaže deci oboleloj od raka, "da li izdvaja od svoje solidne, čak visoke plate, imajući u vidu da je zaposlena u ogranku EPS snabdevanje".
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.