Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Dec.2017, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivošević: Komentar na presudu Bubalu diktat politike sudijama

Bivši sudija Vrhovnog suda Zoran Ivošević ocenio je danas da oglašavanje funkcionera Srpske napredne stranke i gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića povodom oslobađajuće presude Predragu Bubalu, predstavlja pritisak ne samo na sudije koje će suditi u drugostepenom postupku, već i na sve ostale sudije koji sude politički "osetljive" slučajeve.

Mediji su preneli da je Vučević posle oslobađajuće >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << presude Bubalu izjavio da "kao pravnik i običan građanin" pita sudije "kome služe, narodu ili lopovima" i "koliko koštaju njihov obraz i čast".

Ivošević je za agenciju Beta naveo da je Vučević koji je i pravnik, reagovao politički, jer je primetno da se sudije počinju da postupaju u skladu sa ustavnom ulogom - nezavisno i samostalno.

"Ovo je jedan politički bunt jer je očigledno primećeno da sudije počinju da rade po Ustavu. Nije reč samo o pritisku na sudije koji će suditi dalje u konkretnom slučaju, već i na ostale sudije kojima se šalje poruka da moraju da osluškuju diktat dnevne politike", kazao je Ivošević.

On je naveo da predsednike sudova i javne tužioce bira parlament i da je to poluga za političku moć nad sudstvom, na šta ukazuje i Venecijanska komisija i da to struka želi da menja, uprkos protivljenjima političara.

"Umesto da napravimo još koraka unapred, ovakva reagovanja vraćaju nas u prošlost", zaključio je Ivošević.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ivošević: Komentar na presudu Bubalu diktat politike sudijama

Izvor: Beta, 27.Dec.2017

Bivši sudija Vrhovnog suda Zoran Ivošević ocenio je danas da oglašavanje funkcionera Srpske napredne stranke i gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića povodom oslobadjajuće presude Predragu Bubalu, predstavlja pritisak ne samo na sudije koje će suditi u drugostepenom postupku, već i na sve...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.